Opinii

Mina de ajutor a lui Orban intinsa pentru Oprisan

Corneliu Condurache
6 sep 2007 811 vizualizări
Ieri s-a derulat la Judecatoria Focsani, asa cum puteti afla din editia de astazi a Ziarului de Vrancea, al doisprezecelea termen in "Dosarul coruptiei". Faptul ca unul dintre inculpati - Liviu Rusu de aceasta data - si-a jucat sansa de a incerca tergiversarea dosarului prin cererea de refacere a urmaririi penale in ceea ce-l priveste, deoarece procurorii DNA n-ar fi individualizat clar infractiunea care i se imputa, nu mai constituie vreo curiozitate.

Nu acelasi lucru se poate afirma, insa, despre cea de a doua cerere de care s-a uzat tot ieri in cauza despre care-i vorba (ramasa in pronuntare ca si prima, dealtfel) venita din partea Ministerului Transporturilor. Astfel, prin consilierul juridic trimis la Focsani, dovedit destul de paralel cu problema pentru care fusese delegat conform constatarilor redactorului nostru acreditat pe justitie, structura Guvernului condusa de liberalul Ludovic Orban a cerut instantei sa dispuna introducerea in proces ca parte responsabila civilmente a Consiliului Judetean. Surprinzator, aceasta cerere i-a venit ca o manusa inculpatului principal din acest dosar, Marian Oprisan! Iar cea mai buna doada ca este asa o reprezinta sustinerea fara rezerve a respectivei doleante de catre avocatul baronului, care n-a ezitat sa afirme in fata judecatoarei de caz referitor la solicitarea consilierului juridic trimis in Vrancea de vicepresedintele liberal ajuns minstru al transporturilor: "Inculpatii nu au actionat in nume propriu, ci in numele CJ Vrancea. Institutia in cauza trebuie sa se apere si ea, asadar, sa-si apere prepusii acuzati de catre DNA. Nu poate face acest lucru decit facind parte din proces". Un alt avocat ce reprezinta doi inculpati in "Dosarul coruptiei" s-a aratat si el mai mult decit incintat de cererea subordanatului lui Ludovic Orban, explicind mai pe intelesul tuturor ce inseamna ea de fapt: "solidaritate pasiva a CJ-ului cu cei sase inculpati". Nu-i cel putin curioasa mina de ajutor intinsa de un minister (pagubit consistent, conform rechizitoriului intocmit de procurorii anticoruptie) condus de un fruntas liberal precum Orban, intre altii inclusiv unui baron notoriu al Partidului Social Democrat? Cu atit mai mult cit ea apare, iata, in complicatul context politic actual pe plan national. Se dovedeste inca o data ca Vrancea este judetul tuturor posibilitatilor!


P.S. Sa ne amintim ce vehement s-a manifestat Ludovic Orban, ori de cite ori a ajuns prin Vrancea in ultima vreme, impotriva fostului prefect Ion Oprea pentru ca acesta a colaborat cu Oprisan.

Oare chiar n-o fi stiind, sau n-o fi putind sa afle ce face consilierul juridic din ministerul sau in folosul aceluiasi personaj?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.