Opinii

Cutia Pandorei si prefectii definitivi

Corneliu Condurache
29 aug 2007 685 vizualizări
Ieri s-a intimplat ce se tot astepta de citeva saptamini. In seria a doua de trimitere la plimbare a prefectilor proveniti din Partidul Democrat, a venit si rindul Vrancei.

Prefectul de pina atunci, Ion Oprea, promovat in respectiva functie din PD, a devenit subprefect, iar subprefectul Mircea Dragos, ajuns in scaun din rindurile Partidului National Liberal, a fost instiintat ca este numit, incepind din 28 august 2007, prefect "definitiv" prin Hotarirea Guvernului Romaniei. Ce-o fi vrind sa spuna o astfel de formulare, e greu de lamurit. Si tot la fel de dificil pare a fi sa nu te duca gindul la manevre politice in legatura cu rocada aplicata ieri la Prefectura din judetul nostru intr-un domeniu despre care se convenise ca-i depolitizat prin lege (act normativ pe care Romania l-a adoptat din seria angajamentelor convenite cu Uniunea Europeana, inainte de intrarea tarii nostre in comunitatea cu pricina). Daca va fi imbunatatit calitativ actul administrativ si se va asigura un spor de competenta, dar si o motivare superioara a unor inalti functionari publici printr-un astfel de schimb de locuri precum cel materializat in Vrancea, asa cum se pretinde in Hotarirea de Guvern ce justifica operatiunea sus-prezentata, ramine de vazut. In afara oricarui dubiu, dupa ce s-a petrecut ieri, este insa altceva: s-a deschis Cutia Pandorei. Care va fi utilizata mai mult ca sigur impotriva "prefectilor definitivi" de felul lui Mircea Dragos, imediat ce Partidul National Liberal nu va mai fi la putere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.