Opinii

Realitati exploatate mediatic

Corneliu Condurache
22 aug 2007 641 vizualizări
Despre modul destul de curios in care s-au cheltuit pina acum banii pentru reparatii si dotari in scolile din judet, am mai scris in acest colt de pagina.

Inclusiv despre repartizarea cu iz politic, nelalocul ei, a sumelor defel infime despre care-i vorba.

De aici insa si pina la tenta teatrala pe care o da solicitarilor sale primarul din Poiana Cristei - cum puteti citi si-n editia de astazi a Ziarului de Vrancea - este, totusi, o distanta ce s-ar fi impus sa fie pastrata. Din pacate insa, nu s-a intimplat de loc asa si n-ar strica poate sa ne lamureasca cineva. De ce?!.

Se pune, desigur, in primul rind legitima intrebare:

Pina in luna august a anului 2007 nu a stiut, oare, Zamfirel Oprea de starea scolilor din Petreanu si Tiritu?

Tacerea aproape totala a edilului susmentionat despre aceleasi probleme pe care le clameaza cu o stridenta considerabila si-n acelasi timp suspecta zilele acestea, in perioada 2000-2004, de pilda, cind formatiunea politica din care provine era la putere, naste suficient de multe semne de intrebare.

Desigur, modul in care arata cele doua unitati de invatamint din comuna Poiana Cristei acum, cu mai putin de o luna pina la inceperea anului scolar, constituie o urgenta si-n acelasi timp o pata rusinoasa pe harta administratiei vrincene.

Pina la circul din ultimele saptamini ce-l are ca personaj principal pe primarul insistent si zgomotos, ar trebui sa apara si dovezile altor actiuni proprii cel putin la fel de hotarite ale respectivului personaj.

N-ar fi fost deloc gresit ca acesta sa ceara inclusiv sprijinul sefului sau politic de la judet pentru a face rost de bani in scopul intocmirii unor studii de fezabilitate si proiecte care sa fie apoi cuprinse in vreun program de investitii mai serios, asa cum situatia de fapt o si cere.

Daca asemenea demersuri sau altele similare nu s-au facut cu aceeasi determinare precum cererile din aceste zile ale gospodarului din Poiana Cristei la Inspectoratul Scolar Judetean,- sau ele lipsesc cu desavirsire- avem de a face probabil cu altceva.

Cu o exploatare mediatica nu straina de actualul context politic local si national a unei realitati demult cunoscute, dar pentru care

s-au facut putine lucruri concrete pentru a o rezolva. Mai ales de catre cei care ar fi trebuit sa fie principalii piloni ai schimbarii acesteia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.