Opinii

Infrastructura si cioara vopsita

Corneliu Condurache
25 iul 2007 646 vizualizări
Atunci cind i s-a luat parerea pentru articolul "Primaria pusa la zid de Consiliul Concurentei", publicat in editia de ieri a Ziarului de Vrancea, primarul municipiului Focsani, Decebal Bacinschi, a dat urmatorul raspuns:

"Ce facem, scoatem domeniul public la licitatie? Cistigam 25% din valoarea contractelor. Dar de ce sa nu vina 10 firme, si atunci sa nu luam 15% la fiecare. (...). Eu nu am ce sa scot la licitatie! Dupa aceea ma dau in judecata si cistiga procesul". Acea parte a justificarii edilului care spune ca, vezi Doamne, orice firma de profil care ar dori sa sparga asfaltul si sa-si realizeze o retea subterana de comunicatii in Focsani, similara cu cea facuta zilele astea de societatea BP Office cu incalcarea unei hotariri judecatoresti, ar primi aprobarea legislativului local, este demontata cu argumente logice chiar in continutul raspunsului Consilului Concurentei, dat solicitarii deputatului de Vrancea al Partidului Liberal Democrat, Corneliu Momanu. "Ne exprimam indoiala cu privire la capacitatea urbanistica a municipiului de a suporta astfel de lucrari complexe de fiecare data cind un operator si-ar exprima dorinta de a realiza o retea subterana de telecomunicatii".

Cit despre fragmentul referitor la imposibilitatea scoaterii la licitatie a domeniului public al municipiului Focsani, fluturat fara jena de primar, acesta este contrazis si desfiintat in totalitate de un articol publicat recent intr-un cotidian central. Care spune cu dovezi, in afara oricarui dubiu, ca o lucrare similara, "realizarea proiectului de fibra optica metropolitana" pentru Bucuresti, tocmai parcurge faza de organizare a licitatiei. La respectiva operatiune, conform aceleiasi surse, si-au anuntat intentia de a participa pina acum 21 de firme interesate. Iar anuntul privind organizarea actiunii a fost publicat prin intermediul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP) inclusiv in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Nu ne ramine decit sa ne intrebam inca o data in atari conditii: de ce umbla Bacinschi, in cazul proiectului infrastructurii subterane de comunicatii a Focsaniului, cu cioara vopsita?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.