Opinii

Canicula cu reflexe politice

Corneliu Condurache
23 iul 2007 629 vizualizări
Ca si in cazul altor fenomene meteo deosebite ce se abat periodic asupra Romaniei in ultimii ani, si canicula din aceste zile ilustreaza fara dubii mai ales faptul ca autoritatile locale si centrale sint de regula prinse pe picior gresit.

Precum intr-un cunoscut banc, mai toti insista de mama focului cu organizarea. De exemplu am vazut si auzit despre vizitele subprefectului Mircea Dragos prin spitalele din judet. Nu se stie exact ce a constatat cu acest prilej, pentru ca nu s-a considerat ca-i de interes acest amanunt; mesajul principal pe care a dorit sa-l transmita catre presa a fost insa ca el se preocupa de organizare. In unele locatii pe unde s-au derulat astfel de actiuni propagandistice s-a subliniat ca un fel de victorie de etapa, in edificarea societatii capitaliste pe aceste plaiuri, existenta instalatiilor de aer conditionat, dar si a unor stocuri de medicamente in farmacia spitalului cum n-au mai fost pina acum. Intimplator, in astfel de unitati au fost nu de mult inscaunati directori liberali; dar asta, desigur, asa s-a nimerit. Nici vorba de vreo incercare de manipulare. Nu s-a spus un cuvintel, tot cu prilejul acestor vizite, despre zecile de bolnavi ce stau la cozi neomenesti luptindu-se cu aceleasi temperaturi pe holurile Policlinicii plasate la doar citiva pasi de spitalul evidentiat. Ce sa-i faci, daca respectivul punct n-a fot inclus pe traseul vizitei? Si tot rod al hazardului pare si faptul ca in timp ce subprefectul provenit din Partidul National Liberal ii tine locul titularului reprezentant al Guvernului in judet, provenit din Partidul Democrat, (caruia i se tot transminte prin vocea ministrilor liberali ce vin prin Vrancea ca ar fi cazul sa purceada la vreo actiune concreta si barbateasca, pentru ca nu este dorit) unul din punctele de prim ajutor in caz de canicula a fot amplasat chiar in sediul filialei vrincene a formatiunii politice conduse de Nini Sapunaru. Canicula capata, iata, reflexe politice; dar asta fara nici o premeditare!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.