Opinii

Semnalul justitiei din Vrancea

Corneliu Condurache
12 iul 2007 612 vizualizări
Ieri s-a judecat, totusi, recursul inaintat de catre Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani la solutia judecatoarei Mihaela Corbu, pronuntata in urma cu citeva zile in procesul avind drept cauza cererea procurorului de caz Paul Mihaila, de emitere a unui madat de arestare preventiva pe 29 de zile, pe numele primarului de la Mera. Amanunte despre modul in care a decurs actiunea puteti citi in articolul din editia de astazi a Ziarului de Vrancea.

In ciuda presiunilor care, probabil, s-au incercat - faptul ca doi dintre judecatorii completului initial al recursului au intrat ieri in concediu constituie un indiciu ce nu mai necesita alte comentarii -iata ca nici chiar in Vrancea lucrurile n-au putut fi duse pe o asemenea cale desprinsa de realitate. Magistratii n-au putut trece cu vederea faptele deosebit de grave care s-au petrecut in derularea cercetarilor acestui dosar. Protectie politica exprimata agresiv, grave acte de ultraj indreptate impotriva reprezentantilor autorizati ai statului aflati in exercitarea unei activitati autorizate prin mandat judecatoresc, etc. Nu este deloc imposibil ca Gheorghe Sararu sa caute sa exploateze la maxim starea sa de sanatate ce se agraveaza, iata, brusc atunci cind controversatul edil este chemat sa dea socoteala in fata celor in drept sa-l intrebe despre nelegiurile de care-i banuit. E foarte posibil ca el sa si reuseasca in strategia de a sta in spital, nu in arest, pe parcursul celor 29 de zile, dupa care nu se stie... Incepind de ieri ceva s-a schimbat insa in Vrancea. Justitia a dat un semn ca nu este dispusa sa inghita chiar toate mizeriile care i se arunca-n circa, spre a fi utilizata pe post de detergent. Este un lucru care, daca nu s-ar fi intimplat, ar fi fost grav si descurajant. Asa insa parca e altceva. De acum, multi vrinceni se pot macar agata de o minima speranta. Totusi, se poate ca adevarul sa nu iasa intotdeauna cu capul spart, pina si in judetul nostru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.