Opinii

Inaugurare cu strat de uzura

Corneliu Condurache
11 iul 2007 581 vizualizări
Dupa ce luni din acest colt de pagina imi exprimam, in urma propriilor constatari, opinia ca in timp ce baronul de Vrancea a furat startul campaniilor electorale, - care se vor succeda vreun an si jumatate de aici incolo - adversarii sai politici aproape ca s-au remarcat prin lipsa unor reactii in registru asemanator, in aceeasi zi, mai spre dupa-amiaza, aveam sa vad cum crudele realitati ale acestor plaiuri ma contrazic.

Faptul ca i-am subestimat cel putin pe liberalii vrinceni a devenit evident pe parcursul a doar citeva ore. Daca in perioada 2000-2004 nu putini dintre protagonistii actiunii derulate luni pe ruta Bolotesti -Panciu ii infierau pe Mitrea si Oprisan pentru nenumaratele inaugurari electorale, acum nu s-au sfiit sa devina ei actorii unor scenete trase parca la indigo cu cele aprig combatute. Defilarea utilajelor lui Umbrarescu care lucreaza in slujba poporului si mobilizarea sefilor penelisti ai institutiilor descentralizate din judet au atins apogeul la Panciu. Unde trei primari, un subprefect, un parlamentar si un ministru au facut ferfenita o panglica pentru a treia inaugurare, pe parcursul unui an, a drumului Tisita-Soveja! Caragiale este mai actual ca niciodata .


P.S. Daca in toamna anului trecut democratul Radu Berceanu, ministru al transporturilor de atunci inaugura "fara stratul de uzura", cu fanfara, dar in lipsa vreunui picior de lider liberal din judet drumul Tisita-Soveja, luni dupa amiaza in afara inlocuirii la virf a pedistului cu forfeca de catre Ludovic Orban si a aparitiei "stratului de uzura", "modificarea" s-a mai petrecut si intr-o alta privinta.

Taierea panglicii pentru a treia oara a fost gindita a se excuta de catre colegii de partid ai lui Nini Sapunaru cot la cot cu trei primari democrati. Dar nu atit din spirit excesiv de democratic, asa cum gresit s-ar putea banui, cit mai ales cu gindul mai ascuns sau mai pe fata - pentru ca intre timp ostilitatea dintre sefii celor doua formatiuni politice, foste aliate din Vrancea, s-a transformat in dusmanie nedisimulata - de a racola macar unul dintre ei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.