Opinii

Umbra paralizanta

Corneliu Condurache
9 iul 2007 577 vizualizări
Desi multi dintre politicieni au declarat verbal ca se considera deja intrati in sirul de campanii electorale premergator alegerilor ce incep din aceasta toamna, e usor de observat ca nu toti reactioneaza la fel.

Pe plan national cotidianele centrale, radiourile si televiziunile se straduiesc zilnic sa redea cit mai fidel comportamentul diversilor sefi. Incepind de la presedintele tarii si primul ministru, pina la parlamentari, sefi de partide sau conducatori ai diverselor institutii. In Vrancea, in evidenta legatura cu perioada electorala susmentionata, nu-i greu de observat ca Oprisan a "furat startul" cum se spune in competitiile sportive. A reluat saptamina trecuta sirul de paranghelii din Piata Unirii, intrerupt in 2004, alocind din nou - intr-o desavirsita opacitate privind cheltuirea lor - consistente fonduri publice, dar a si declansat un atac furibund pe care l-a indreptat impotriva tuturor adversarilor sai. Pe democrati si liberali i-a acuzat direct ca au interese si stau in spatele "mafiei lemnului" de la Mera (in timp ce el il sprijina dezinteresat pe "neprihanitul" Gheorghe Sararu!!!), pe prefectul Ion Oprea ca inca n-a renuntat la apartenenta politica, respectiv la PD, si din aceasta postura ii hartuieste fara mila pe primarii Partidului Social Democrat din judet, iar pe Viorel Serbanoiu, seful Inspectoratului Judetean de Politie, ca a transformat institutia pe care-o conduce intr-una "de represiune in slujba Guvernului si a Institutiei Prefectului". La acuzatii de o asemenea gravitate, ce pozitie au adoptat cei incondeiati?

Democratii au considerat suficienta doar replica lui Jan Vraciu inserata in articolul aparut in editia de joi a Ziarului de Vrancea.

Liberalii l-au insarcinat responsabil cu reactia rapida la acuzatiile baronului de Vrancea pe vicepresedintele Romeo Seciu, zis "Somnorila"- datorita fapului ca a fost deseori surprins

leganindu-se in bratele lui Mos Ene pe la diverse intruniri publice, inclusiv sedinte ale Consiliului Judetean. Acesta a raspuns "viguros" vineri acuzelor electorale oprisenesti navalite asupra formatiunii sale politice si a sefilor ei, in conferinta de presa saptaminala a PNL Vrancea, atacindu-l pe Traian Basescu pentru pozitia sa in problema legii pensiilor. Despre restul, s-a limitat sa le catalogheze doct "baloane de sapun" ce merita atentie ca atare.

Tot la fel de "necrutatori" si "taiosi" in replici ca vicepresedintele liberal Romeo Seciu s-au dovedit a fi si pefectul Ion Oprea (care, la fel de timorat si timid ca la preluarea functiei de pe la inceputul anului 2005, a apreciat ca acoperitoare potopului de acuze pravalite la persoana sa din gura "sefului judetului", remarca: "nu fac comentarii de ordin politic") precum si comunicatul de presa al IPJ Vrancea. Acesta nu a considerat necesara in cuprinsul sau vreo atitudine sau referire la gravele acuze institutionale proferate de satrapul local, dar nici la presiunile grosolane si intimidarile directe si descifrabile ale aceluiasi personaj la adresa sefului Politiei Odobesti, cel care a avut inconstienta sa-l cerceteze pe protejatul primar de la Mera. In aceste conditii, concluzia nu-i greu de formulat. Umbra baronului vrincean - cu un consistent dosar penal instrumentat de procurorii anticoruptie si ajuns in instanta, dar in continuare neatins macar cu un fir de par pentru vreunul din numeroasele abuzuri de care-i acuzat - ramine in iulie 2007 inca paralizanta in reactiile majoritatii mediilor din judet .

Cind si cum vor mai avea timp si argumente sa schimbe ceva in Vrancea cei care ar trebui s-o faca, in perspectiva alegerilor ce vin, vom vedea...


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.