Opinii

Evaluari riscante

Corneliu Condurache
6 iul 2007 613 vizualizări
Dupa esecul inregistrat de catre reprezentantii locali ai Ministerului Public in tentativa de arestare preventiva a primarului penal Gheorghe Sararu, ieri s-au consumat alte doua episoade ale razboiului de urzura pentru bani si putere, avind strinse legaturi cu acest subiect. Intr-unul din ele procurorul de caz a justificat recursul inaintat de catre Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani la solutia judecatoarei Mihaela Corbu de acum doua zile.

"Consideram ca Gheorghe Sararu a incercat sa zadarniceasca urmarirea penala in timpul anchetei si ca reprezinta un pericol social pentru ordinea publica", a spus procurorul Paul Mihaila. A contat, conform aceleiasi surse, si comportamentul agresiv manifestat de catre controversatul edil pe parcursul anchetei. Pe un alt plan, cel mai inversunat sustinator al primarului recidivist cercetat in 47 de dosare penale, Marian Oprisan - nici ca se putea o mai sugestiva alaturare! - si-a continuat "numarul" inceput cu o zi inainte. Cerind printr-un gen de scrisoare deschisa adresata lui Calin Popescu Tariceanu demisia prefectului Ion Oprea, a sefului Inspectoratului Judetean de Politie, Viorel Serbanoiu, dar si pe cele ale sefului Politiei Odobesti, Directorului Directiei Silvice si a celui al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Daca ultimii doi si prefectul sint vinovati in opinia baronului - si el cu un consistent dosar penal ajuns in Justitie, deci parca nu tocmai unul dintre cei mai nimeriti pentru a cere zgomotos respectarea legii! - pentru tergiversarea retrocedarilor suprafetelor de paduri catre satenii din Mera, reperezentantii Politiei au, iata, alte pacate. "Hartuiesc" cetateni in postura de "organe represive" ale Institutiei Prefectului si ale Guvernului Romaniei condus chiar de cel caruia ii cere Oprisan ajutorul. Din toata acesta insiruire, "seful judetului", cu buna experienta in calitate de inculpat in acest domeniu, omite in continuare, curios, orice nume sau functie de procuror. Cel putin la fel de "vinovati" de "represiunile" pomenite de baron, ca si politistii.

Daca la toate acestea adaugam si atacul fruntasului social democrat local la adresa adversarilor sai pedisti, devin tot mai limpezi resorturile electorale ale iesirilor pe care le vedem in aceste zile. Surpinzator insa, nici unul dintre cei incondeiati de liderul PSD nu au avut pina acum vreo replica mai consistenta.

O fi oare cea mai eficienta tactica bazata pe rationamentul ca nu se merita?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.