Opinii

Eroii penali ai Vrancei

Corneliu Condurache
4 iul 2007 608 vizualizări
Primarul Gheorghe Sararu al comunei Mera a fost, iata, retinut ieri de politisti pentru 24 de ore cu acuzatiile de abuz in serviciu in forma calificata, instigare la fals si sustragere de inscrisuri oficiale.

Controversatul personaj cercetat in 47 de dosare penale privind retrocedarea unor suprafete de padure in comuna pe care o conduce urmeaza a fi prezentat astazi in fata judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva. Pina aici, nimic neobisnuit; iar amanunte in legatura cu aceasta retinere puteti citi in articolul publicat in editia de astazi a Ziarului de Vrancea. Asa cum se stie, insa, dosarele lui Gheorghe Sararu nu constituie vreo noutate nici pentru politisti, nici pentru procurorii vrinceni. Din contra, s-ar putea chiar spune ca ele si-au urmat pina acum cursul intr-o suspecta discretie. O prima intrebarea ce-ar merita sa ne punem ar putea fi, desigur, cea referitoare la cauza precipitarii din ultimele saptamini a lucrurilor in acest caz. Pentru o imagine completa, sa ne reamintim ca saptamina trecuta ostilitatile au debutat joi cu un protest al satenilor din Mera in fata Prefecturii Vrancea - impanat si cu o audienta la Oprisan pe care acesta a si fructificat-o propagandistic - avind ca obiect tocmai intirzierea retrocedarilor in comuna cu pricina. A doua zi, dupa susmentionata actiune, atit la sediul primariei din localitate, cit si la domiciliile primarului Sararu, au avut loc perchezitii. In afara faptului ca respectivele descinderi ale procurorilor si politistilor s-au soldat cu grave acte de ultraj indreptate impotriva reprezentantilor autorizati ai statului ce efectuau o activitate cu mandat judecatoresc, ele au fost catalogate in ziarul baronului de Vrancea ca fiind "abuzuri intr-un stat politienesc". O abordare de felul acesta - deloc curioasa, daca avem in vedere relatiile dintre edilul din Mera si seful sau de partid - este edificatoare in privinta modului in care sint vazute si tratate dosarele lui Gheorghe Sararu la virful organizatiei judeteane a Partidului Social Democrat. Omul cu 47 dosare penale pe cocoasa este privit - copie rurala a lui Oprisan, cu dosarul sau consistent instrumentat de procuroii Directiei Nationale Anticoruptie ajuns in instanta - ca un fel de haiduc de tip nou. Care ia padurile de la Directia Silvica si le imparte merenilor in functie de nevoi, sprijinit logistic si propagandistic de mai-marele sau politic. Ramine sa vedem astazi daca justitia din Vrancea va fi si ea partasa la conturarea unui nou scenariu al eroilor cu dosare penale din judet. Nu-s excluse surprizele!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.