Opinii

Sinceritatea lui Bacinschi

Corneliu Condurache
3 iul 2007 599 vizualizări
Doua asociatii neguvernamentale, Asociatia Pro Democratia in colaborare cu Trasparency Intrenational, au facut ieri public un Raport realizat prin intermediul Programului de Consolidare a Societatii Civile din Romania, cu finantare USAID

Raportul a investigat, asa cum puteti citi in editia de astazi a Ziarului de Vrancea, in Focsani - singurul oras din Moldova care a beneficiat de o astfel de radiografie - accesul la informatiile de interes public si transparenta decizionala, folosirea banilor publici, integritatea publica si participarea cetatenilor la luarea deciziilor care-i privesc. Concluziile dezvaluie realitati ce nu mai constituie de ceva vreme pentru multi focsaneni vreo surpriza: primaria lor tine sub cheie informatii esentiale la care cetatenii ar trebui sa aiba acces oricind doresc; le cheltuie banii intr-un mod netransparent, care genereaza suspiciuni de coruptie, iar functionarii acestei institutii sint controlati politic si se lasa mituiti. De altfel, edilul Decebal Bacinschi al municipiului resedinta de judet, prezent ieri la discutiile purtate in sala mica a Ateneului "Maior Ghe Pastia" pe marginea Raportului, a incercat sa joace rolul pacatosului care-si recunoaste greselile, le regreta si promite ca le va indrepta. Cita sinceritate poate fi detectata intr-o astfel de atitudine a gospodarului urbei, puteti aprecia fiecare dintre dumneavoastra, din moment ce chiar el este de obicei aisbergul mecanismului ce introduce, din sarcini de partid, in ultimul moment pe ordinea de zi a sedintelor Consiliului Local proiecte cu puternic iz de cumetrie. Asa cum s-a intimplat recent si cu hotarirea privind suspecta atribuire drept cadou a retelei publice subterane de comunicatii a Focsaniului unei societati comerciale private, cu banuite afinitati plasate prin zona marimilor actuale ale judetului - dar este si la baza altor "realizari" prezentate ieri in amintita radiografie a integritatii si transparentei administratiei publice locale focsanene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.