Opinii

Scenariul contracararii perchezitiei

Corneliu Condurache
2 iul 2007 696 vizualizări
Asa cum ati putut citi in editia de simbata a Ziarului de Vrancea, sfirsitul de saptamina a prilejuit aparitia in judet a unor scene demne de filmele de actiune cu mafioti, dupa ce mai multe echipaje de politisti, jandarmi, mascati si procurori au descins la locuintele primarului din comuna Mera, Gheorghe Sararu, precum si la sediul primariei din localitate cu mandate de perchezitie emise de judecatori

Conform comunicatului purtatorului de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie, actiunile de vineri de la Mera s-au soldat si cu incidente deosebit de grave: sotia si unul dintre fiii edilului cercetat in 45 de dosare penale au incercat sa-i impiedice pe oamenii legii, prin agresiuni deosebit de violente, sa-si faca datoria. Asa cum se stie insa, tot saptamina trecuta cu doar o zi inainte de perchezitia derulata in conditiile prezentate mai sus, a avut loc un protest al unor locuitori ai amintitei comune la prefectura Vrancea impotriva intirzierilor aparute in retrocedarea suprafetelor de paduri care acestia pretind ca le apartin.

Desi nici reprezentantii Institutiei Prefectului, nici ai Poltiei si nici ai Ministerului Public nu au spus-o explicit (se pot vedea inca o data care-s efectele perverse ale secretomaniei practicate dupa ureche de unele institutii ale statului) multe din motivele tergiversarii retrocedarilor care au stirnit protestele de joi ale merenilor au strinse legaturi cu cercetarile al caror obiect il fac dosarele primarului Sararu. In acest context s-ar prea putea ca adunarea spontana a locuitorilor din Mera, de joi, acompaniata, cum se stie, de o audienta propagandistica pe la biroul lui Oprisan, seful politic al lui Sararu, sa fi avut de fapt un cu totul alt rol. Acela de a prezenta perchezitia ce urma sa aiba loc in urmatoarea zi, despre care foarte probabil organizatorii aducerii locuitorilor nemultumiti ai comunei Mera joi, in fata Prefecturii Vrancea iata ca stiau, (de unde oare?!) ca pe o "masura de represiune" impotriva protestului lor, desfasurata intr-un "stat politienesc". Exact in aceasta prezentare a aparut, de altfel, in paginile ziarului stiut ca-l are in spate pe "baronul de Vrancea" descinderea de vineri a politistilor, jandarmilor si procurorilor pentru efectuarea perchezitiei dispusa intr-unul din dosarele lui Sararu. Cam straveziu scenariul contracararii perchezitiei!


P.S. In conditiile in care datele despre desfasurarea perchezitiei de vineri au "transpirat", asa cum sint temeinice banuieli ca s-ar fi produs, foarte probabil si dovezile cautate de politisti si procurori s-au evaporat cu aceeasi viteaza din locurile supuse cautarilor. Ne vom lamuri in scurt timp daca este asa, dar si daca ultrajul impotriva politistilor de vineri n-a fost imaginat si el de scenaristi cu imaginatia bogata pentru a masca scurgerile de informatii din interiorul unor institutii in care n-ar trebui sa se petreaca asemenea anomalii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.