Opinii

Rationament cu concluzii curioase

Corneliu Condurache
30 iun 2007 721 vizualizări
Justitia romaneasca a anului 2007 a dat verdictul final in una din cele mai controversate privatizari derulate pe tarimurile judetului in anii de dupa '89.

Conform acestuia "afacerea Agroind" este una legala, iar mostenitorii terenurilor inglobate in anii \'90 in capitalul social al societatii, - in fapt, cum avea sa se dovedeasca in zilele noastre, cele mai valoroase active - ramin cu buza umflata.

Conform informatiilor care au razbatut pina acum in presa, solutia in discutie pare a fi argumentata pe elemente nu foarte usor de asimilat intr-o logica coerenta. Justificarea hotaririi judecatoresti definitive s-ar baza, cica, pe faptul ca Administratia Domeniilor Statului (ADS) care a reprezentat in instanta inclusiv interesele fostilor detinatori cu acte ai terenurilor trecute in patrimoniul Agroind la privatizare n-ar avea calitate procesuala. Deoarece la acea data institutia nu exista. Asa cum rezulta si din denumirea sa, ADS reprezinta insa chiar statul roman. Prin urmare, mergind mai departe pe acest rationament, putem concluziona cu buna aproximatie ca imediat dupa 1990 statul roman a avut o pauza de existenta de citiva ani. In care fiecare si-a putut lua, in functie de pozitia sociala pe care o ocupa, ce si cit a vrut el. Dupa nevoi si posibilitati. Asa se explica, desigur, multe din minunatiile pe care romanii le-au vazut si trait in aceasta perioada. Stie ea, prin urmare, justitia ce stie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.