Opinii

Replici si strategii

Corneliu Condurache
25 iun 2007 555 vizualizări
In perspectiva campaniilor electorale care se vor tot derula la interval de citeva luni una dupa alta incepind din aceasta toamna, fortele politice cauta sa se pozitioneze cit mai convenabil pe terenul bataliei care se da pentru cules voturi.

Exemplul Partidului Social Democrat care momentan sprijina guvernul Partidului National Liberal si al Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania din motive de autoprotectie, avind legatura cu anticipatele, dar cere zgomotos dublarea pensiilor la doi ani si ceva distanta de la data cind ar fi putut ei s-o faca atunci cind erau la Putere, nu mai necesita prea multe explicatii legate de o asemenea logica de alegere a strategiilor politice. Daca liberalii si democratii au dat dovada de realism politic simulind ca au uitat atit de repede turneele pe care le efectuau cu frenezie prin 2004 prin tara, - inclusiv in judetul nostru a fost, sa ne amintim, Mona Musca - cautind si reusind sa atraga multi pensionari prin promisiunile unor pensii decente, ramine sa apreciati dumneavoastra. Ce este cert si deloc dificil de sesizat zilele acestea e faptul ca au cedat "prim-planul" pe acest culoar. Iar PSD-ul n-a asteptat invitatii sa-l ocupe.

La fel se petrec ostilitatile pe plan local si cu drumurile. Democratii au cautat sa-si adjudece propagandistic anul trecut drumul Panciu-Soveja, iar liberalii au avut si ei o tentativa anul acesta cu Jitia-Vitileasca. Ambele forte politice au ramas, insa, pina acum parca paralizate si fara replica la spectacolul autoregizat si interpretat de Oprisan in "sceneta" cu tema DN-2D Focsani-Ojdula. Gogoritei intens reluate in ultima vreme prin ziarul baronului din care rezulta ca un inginer auto, fost sef de autobaza prin Bucuresti inainte de \'89, intrat mai apoi in politica "a pus", ajutat de un mediocru absolvent de liceu agricol din Focsani cu studii superioare politice dobindite dupa 1990 in sapte ani (desi studentii obisnuiti le finalizeaza in patru ani!), "proiectul" respectivului drum "pe planseta", precum in telenovelele nord-coreene avindu-l ca personaj principal pe Kim Ir Sen, nu s-a considerat ca trebuie sa i se dea vreo atentie. Scrutinele care vor incepe a se succeda peste doar citeva luni ne vor arata cine si-a gindit si aplicat mai eficient strategia pentru atras voturi in Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.