Opinii

Haosul pregatit de start

Corneliu Condurache
23 iun 2007 580 vizualizări
Ieri a avut loc o runda de discutii mai concrete legate de startul programului privind verificarea starii de sanatate a populatiei.

Intilnirea sefilor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Vrancea, desfasurata in Focsani, la Casa Armatei, cu medicii de familie - principalii piloni in implementarea acestei initaitive - a scos in evidenta inca o data ceea ce se stia deja. Actiunea, salutara in sine ca idee, cu avantaje ce tin de gradul de civilizatie pe care l-ar presupune, chipurile, Romania anului 2007, va intimpina foarte probabil o sumedenie de probleme in transpunerea in practica, legate chiar de crudele realitati ale acestor timpuri. Iata ca nici la aceasta ora medicii de familie nu au primit computerele pe baza carora se va derula programul. Sa presupunem, pentru a simplifica modul de a privi actiunea, ca instalarea programului de calculator si deprinderea modului de lucru cu acesta nu vor reprezenta un handicap pentru utilizatorii lui, desi-i greu de crezut asa ceva. Ramin, insa, asa cum au spus fara ocolisuri mai multi dintre participantii la intilnirea de ieri, alte suficiente si deloc simple necunoscute:

Cum vor fi anuntati pacientii sa nu vina mai multi in acelasi timp, pentru a se evita problemele generate de aglomeratie?

Ce se va intimpla in mediu rural, unde cabinetele medicilor de familie de acolo nu au avut prevazute din timp spatii destinate recoltarii probelor pentru analize?

Cine va autoriza si cind aceste incaperi, daca ele la aceasta data nici nu sint macar inventariate?

Acestea sint doar citeva dintre aspecte generatoare de griji.

Ele nu-s, insa, singulare.

Si numai luind in consideratie susamintitele posibile neconcordante e usor de previzionat ca ne putem astepta peste mai putin de zece zile la un potential haos de dimensiuni considerabile, programat in sanatatea vrinceana.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.