Opinii

Aranjamente transpartinice in afacerea BP Office-CL Focsani

Corneliu Condurache
18 iun 2007 608 vizualizări
Este evident: una dintre problemele cu maxima expunere publica in presa locala a ultimelor saptamini a fost curioasa hotarire a Consiliului Local Focsani privind asocierea sa "in participatiune" cu firma BP Office in vederea realizarii infrastructurii publice subterane de comunicatii a municipiului Focsani

Oricit au incercat unii sa o ascunda - precum insusi primarul Decebal Bacinschi al municipiului resedinta de judet, care n-a introdus-o chiar atit de nevinovat cum apare-n poza, ci smechereste, in ultimul moment pe ordinea de zi a ultimei intruniri a legislativului local, cu acceptul descalificant al consilierilor focsaneni - afacerea cu iz de cumetrie si-a capatat aproape natural locul pe care-l merita intre informatiile oferite consumatorilor de stiri vrinceni.

Desi au trecut de atunci atitea zile, iata ca in afara deputatului nou-aparutului Partid Liberal Democrat, Corneliu Momanu, nici unul dintre politicienii bastinasi n-a considerat necesar sa abordeze in vreun fel chestiunea cu miza defel minora-furnizarea de servicii internet in Focsani- aflata in centrul discutiei.

O astfel de atitudine spune multe, inclusiv despre posibilul pronuntat caracter transpartinic al multor aranjamente suspecte care se materializeaza de ani buni prin judet.

In acest context, declaratia prefectului Ion Oprea, care intrebat in legatura cu tergiversarea avizului de legalitate al institutiei ce o conduce, privind hotarirea CL Focsani susmentionata, chiar in perioada de derulare a unei actiuni in justitie avind ca tema suspendarea ei, a declarat senin:

"Pentru mine n-are importanta ce se intimpla pe parcurs. Eu nu pot sa primesc oficial hotarirea instantei de judecata, deoarece eu nu sint parte in proces", are darul sa intareasca inca o data convingerea ca ceva e putred in afacerea BP Office-CL Focsani.


P.S De ce nu s-o fi comportat, oare, la fel Institutia Prefectului ca in privinta avizului de legalitate din afacerea BP Office- CL Focsani, si in cazul Hotaririi Consililui Judetean Vrancea de anul trecut, cind 2/3-imi din consilierii judeteni au votat inlocuirea din functia de presedinte a lui Marin Oprisan, de pilda?!

Atunci avizul de nelegalitate dat de "juristii prefecturii" exact inaintea pronuntarii a cintarit suficient in solutia judecatorilor. Acum de ce s-a vrut oare, altfel?

"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.