Opinii

Suspecta dezarmare a Directiei Nationale Anticoruptie

Corneliu Condurache
4 iun 2007 631 vizualizări
Cum a devenit deja o practica, un fax ajuns vineri pe la prinz la redactia Ziarului de Vrancea ne instiinta despre un subiect ce se constituia-n motivul fuduliei stridente a lui Marian Oprisan in paginile editiei din aceiasi zi a cotidianului local pe care acesta-l are sub papuc si-l finanteaza in dispretul legii din bugetul public al judetului.

In respectiva comunicare ni se aducea la cunostinta rezolutia de scoatere de sub urmarirea penala a lui Marian Oprisan, Mircea Diaconu si a Valeriei Teodorescu in dosarul instrumentat de procurorii Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie a Directiei Nationale Anticoruptie privind plata din bani publici a unor avocati de catre cei trei invinuiti. Din lecturarea respectivului document rezulta, insa, un lucru stupefiant. Procurorii anticoruptie au fost, practic, dezarmati printr-un artificiu rar intilnit. Care ar trebui sa se constituie prin el insusi intr-un alt caz de studiu pentru aceiasi reprezentanti ai Ministerului Public (daca-n Romania Justitia ar functiona intr- adevar), ce s-au pomenit trimisi sa lupte cu hidoasa coruptie dintr- un baronat al Romaniei si apoi lasati cu miinile goale de catre o

institutie a statului! Este vorba de aparitia-n in dosarul despre care-i vorba drept principala si de necontestat proba in apararea celor trei sefi de la Consiliul Judetean Vrancea a unei sentinte civile a Tribunalului Vrancea ramasa definitiva prin nerecurare!!! Mai concret, faptele s-au derulat astfel:

La un control al Camerei de Conturi - Directia Control Financiar Vrancea din anul 2006 s-a constatat ca doua cabinete de avocatura au fost angajate de institutia condusa de Oprisan, Diaconu si Teodorescu, in luna februarie a aceluiasi an. Acestora li s-a platit un onorariu de 20.900 Ron, chipurile pentru a apara CJ in recuperarea unui prejudiciu de 25.000 lei (deci de valoare foarte apropiata de cea a onorariului) bani ce trebuiau returnati de catre legislativul judetean bugetului statului. Prima banuiala a inspectorilor Camerei de Conturi a fost ca sefii CJ Vrancea si-au platit cei trei aparatori pentru alte dosare (pe care acestia le au instrumentate tot de DNA) decit cel invocat. Amintita suspiciune le-a fost alimentata si de faptul ca atunci cind le-au fost solicitate cu ocazia controlului contractele incheiate cu

aceiasi avocati ca persoane fizice, Oprisan, Diaconu si Teodorescu au ridicat din umeri. Ei au contestat, insa, procesul verbal incheiat de Camera de Conturi care dezvolta tocmai suspomenita banuiala la Tribunalul Vrancea. Pina aici, nimic anormal. De aici incolo insa incep marile si inexplicabilele curiozitati. Dupa o aparare foarte probabil facuta-n doru-lelii - pentru ca solutia data de Tribunalul Vrancea anuleaza procesul verbal acuzator - Camera de Conturi nu mai face recurs! Abandonind suspect si fara vreo alta explicatie - decit aceea de a da o mina de ajutor "dezinteresata" celor trei sefi de la CJ sa

obtina "Scoatere de sub Urmarirea Penala (SUP)"- obligatia oricarei institutii de stat, mai ales in situatia in care demersul are-n vedere recuperarea pentru bugetul de stat a unor bani publici, de a parcurge pasii in justitie pina la ultima cale de atac. Prin aceasta echilibristica, greu de crezut ca se poate intimpla in cazul unui muritor de rind, sentinta data ramine definitiva si, totodata, principalul atu in obtinerea "Scoaterii de sub urmarirea penala" a lui Marian Oprisan, Mircea Diaconu si Valeria Teodorescu in dosarul "plata avocatilor din bani publici" instrumentat de procurorii DNA.

P.S. Cit din comportamentul Camerei de Conturi inseamna ticalosie, cit indolenta, cit idiotenie, cit lasitate si cit frica puteti aprecia fiecare dintre dumneavoatra. Un muritor de rind cu certitudine nu va beneficia de un asemenea comportament al vreunei institutii a statului, daca se va afla fata-n fata cu ea, in orice fel de disputa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.