Opinii

Zile fierbinti

Corneliu Condurache
5 mai 2007 795 vizualizări
O data cu hotarirea de ieri a Curtii Constitutionale care spune ca presedintele Romaniei poate fi demis prin referendum dupa suspendarea hotarita de Parlament cu 50%^1 din numarul voturilor valabil exprimate - altfel spus, plebiscitul se considera valid indiferent de prezenta la vot -, sa fim de acord, s-ar putea sa asistam la modificari esentiale de strategie si tactica ale taberelor implicate in amintita actiune.

Si in Vrancea, de pilda, nu-i deloc exclus sa fie brusc resuscitate mult utilizatele metode prin campaniile din 2004: "autobuzul" "plimbatul urnelor mobile" sau "valorificarea in folosul masluirii scrutinului a listelor electorale cu stranieri si morti". Iar din categoria semnelor menite sa trezeasca banuieli ca nu toata lumea-i minata de ginduri curate si de respectarea legilor, s-a mai ivit o curioasa coincidenta. Sediul

Biroului Electoral Judetean al consultarii populare din 19 Mai a fost stabilit in cladirea Consiliului Judetean Vrancea. Daca la tot acest tablou adaugam realitatea romaneasca indubitabila care spune ca legile electorale sint aceleasi cu cele care au permis circul de la referendumul pentru validarea Constitutiei din 2003 si numeroasele acuzatii de frauda in derularea alegerilor locale si generale din 2004, nu ne ramine decit sa ne punem serios problema: la ce ne putem astepta, oare, peste doua saptamini? Pe de alta parte, ziua de ieri a adus certitudinea iesirii din amorteala a combatantilor pro si anti-Basescu. Urmeaza, probabil, zile fierbinti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.