Opinii

Realitati ce pot rezerva surprize

Corneliu Condurache
3 mai 2007 615 vizualizări
Astazi este "Ziua mondiala a libertatii presei". A trata cu impusa consideratie un astfel de eveniment in Vrancea, devine pentru jurnalisti aproape o datorie.Pentru ca ne aflam aici nu numai intr-o zona din tara, dar si dintr-o buna parte a Europei, unde pentru acest deziderat s-a luptat si suferit in cel mai cuprinzator sens cu putinta pe care cele doua cuvinte il au in vocabularul limbii romane

Desi multi din mai-marii locali ai zilei se prefac acum c-au uitat, nu-i chiar atit de departata in timp perioada cind Vrancea era citata doi ani la rind in Raportul de tara despre Romania al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii la Capitolul "Abuzuri si ilegalitati exercitate asupra presei locale independente". Pentru ca tot se discuta acum virtos despre Constitutiea scumpei noastre patrii si incalcarea ei: Faptul ca satrapul local al acestor plaiuri a folosit atita vreme amintita lege de capatii a natiei pe post de hirtie igenica, cu tot cu stiutul articol din cuprinsul sau care spune cum nu se poate mai clar ca "o publicatie nu poate fi suprimata", iar o infractiune grosolana de acest fel a fost tratata (de catre cei in drept sa faca o minima analiza si sa gindeasca vreo umbra de masura pentru ca barbarii ca astea sa nu se mai repete vreodata prin judet), asa, ca o simpla joaca de copil nevinovat, s-ar putea sa nu ramina totusi fara consecinte! Nu trebuie sa ne mai mire in aceste conditii ca respectivul personaj isi permite sa aiba acum aceeasi atitudine fata de presa, fata de accesul liber la informatii publice, dar si fata de jurnalisti ca-n anii negri 2002-2004 pentru presa romana post \'89. Si sa-si finanteze nestingherit si-n 2007 in Vrancea din bugetul Consiliului Judetean ziarul sau de casa in timp ce timidul si timoratul reprezentant al Guvernului in judet afirma gales ca "n-are competente sa se autosesizeze" in legatura cu o asemenea anomalie. Si astazi, chiar daca-i "Ziua mondiala a libertatii presei", ar trebui sa fim constienti ca "beneficiind" de realitati precum cele anterior mentionate intr-o "provincie europeana" gen Vrancea, cu resedinta de judet plasata la mai putin de 200 de kilometri distanta de Bucuresti, nimic nu-i inca ireversibil in materie de asigurare a dreptului la documentare si libera exprimare a jurnalistilor.

Asta-i adevarul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.