Opinii

Despre fapte bune

Corneliu Condurache
6 apr 2007 1106 vizualizări
In fiecare an, in preajma sarbatorilor a devenit o obisnuinta ca oamenii sa incerce sa devina mai buni. Faptele concrete joaca un rol important in stradaniile cu pricina.

Unii o fac cu modestie in anonimatul propriei constiinte, altii se afiseaza ostentativ si nu de putine ori deranjant de agresiv prin astfel de actiuni. In aceasta ultima categorie majoritari de departe apar mai ales politicienii de diverse ranguri, ce pot fi vazuti cu fiecare ocazie agitindu-se pentru a puncta cit mai eficient la capitolul imagine. "Orice vot conteaza la zestre atunci cind vin alegerile", gindesc probabil

personaje precum cele amintite. Numai ca, asa cum a devenit deja o regula la noi, si activitati de acest fel au ajuns sa nu se realizeze de cele mai multe ori decit ca o spoiala, in loc de zugraveala pe un zid. Multe din faptele cu adevarat insemnate de care votantii de rind ar trebui sa beneficieze si care cu siguranta ar trebui cu maxima urgenta rezolvate de catre cei ce se staduiesc sa pozeze cit mai des si pe cit mai numeroase canale media in jertfiti pentru interesul celor multi,nici nu sint luate in seama.

Din indolenta, nepasare sau pur si simplu din miopie politica, nici nu mai conteaza.

Un exemplu cum nu se poate mai graitor este cel despre care ati putut citi in editia de ieri a Ziarului de Vrancea ca se petrece la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulti cu cei nevoiti sa vina aici la revizuirea dosarelor. Zeci de bolnavi au venit cu noaptea-n cap pentru a sta la coada in scopul primirii certificatelor ce le recunosc handicapul de care sufera. Cozile greu de suportat sint aproape o regula. Saptamina asta insa, ele au fost amplificate de intirzierea de la program cu trei ore a asistentei si a intrarii medicului in concediu. Aflind si vazind toate astea, iti este imposibil sa nu te intrebi: cum poate cineva explica umilinta la care sint supusi acesti semeni ai nostri, si bolnavi pe deasupra, pina si acum in saptamina patimilor din postul Pastelui ? Cite din marimile judetului care-si mobilizeaza importante resurse atunci cind considera ca trebuie lustruit cultul personalitatii, si ii dor falcile sa se tot laude ca sint "in slujba cetatenilor" n-ar putea face o fapta mult mai buna decit scenetele prost regizate in care se tot intrec aparind pe televiziuni sau prin ziare daca ar cauta sa elimine bataia de joc din astfel de cazuri? Pentru asta ar trebui sa treaca de la abordari gaunoase, facile si fantasmagorice, la unele ancorate in cruda realitate. Iar asta se pare ca-i tare greu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.