Opinii

Strategia unitatilor de masura diferite

Corneliu Condurache
19 feb 2007 869 vizualizări
Faptul ca printre adversarii cei mai virulenti ai lui Traian Basescu se regaseste de o vreme Mircea Geoana, presedintele principalului partid din opozitie, pare un lucru cit se poate de normal intr-o democratie europeana.

O pozitie similara a sefului Partidului Social Democrat nu se manifesta, insa, cel putin in ultima perioada, atunci cind in discutie este guvernul si mai ales primul ministru Calin Popescu Tariceanu. Si o astfel de abordare poate stirni nu putine semne de intrebare iar asta ar putea constitui o alta fateta a problemei.

Dar si mai surprinzator este, de pilda, un alt comportament. Acelasi presedinte al PSD, in timp ce sefului statului ii analizeaza cu o exigenta necrutatoare toate rezolutiile de pe felurite hirtii - denumite mai nou "biletele"- dar si pozitiile exprimate cu diverseprilejuri in discursuri sau in alte interventii, da dovada de un suspect orb al gainii atunci cind membri ai formatiunii politice pe care o conduce el sint acuzati de fapte grave. Exemplul cel mai edificator si cunoscut vrincenilor este cel al subordonatului direct al lui Mircea Geoana in judetul nostru, Marian Oprisan. Desi inculpat de mai bine de un an de zile intr-un

dosar penal instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie, ajuns in justitie cu un rechizitoriu de 117 de pagini si 52 de volume, desi banuit cu solide argumente de abuz in serviciu, fals si uz de fals, de utilizarea creditelor din bugetul public al judetului in alte scopuri decit cele pentru care au fost aprobate, problemele baronului de Vrancea nu i-au trezit o vigilenta asemanatoare ca intensitate aprigului acuzator al lui Traian Basescu. Precum cea manifestata ostentativ zilele astea in incercarea sustinuta de a pune in miscare procedura de suspendare a actualului chirias al Palatului Cotroceni. Unitatile de masura diferite folosite in cintarirea faptelor functie de cine le savirseste sint, orice s-ar spune, strategii

stravezii, cel putin discutabile, aflate in portofoliul unor astfel de inchipuiti judecatori. In special, si din aceasta cauza, actiuni de acest fel beneficiaza de o credibilitate pe masura in cele mai multe din cazuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.