Opinii

Suspecta concordie dupa doi ani de guvernare

Corneliu Condurache
16 ian 2007 798 vizualizări
Ieri s-au implinit doi ani de cind reprezentantii noii puteri au preluat friiele in Vrancea incepind cu mai nou botezata Institutie a Prefectului.

La cita transparenta promiteau pe vremea cind erau in opozitie liberalii si democratii, ne-am fi asteptat in aceste zile la un bilant cu cartile pe masa. Nici vorba, insa, de asa ceva. Domnii ajunsi in pozitii importante si influente in judet la noi au cu totul alte prioritati si viziuni in planurile lor.

Dupa doi ani de cind ni s-a promis marea cu sarea si instaurarea "dreptatii si adevarului" pe aceste meleaguri, Vrancea arata in realitate impartita in zone de influenta politica. Asta este de fapt si transformarea maxima de care au fost capabili politicienii locali cu functii de raspundere fata de perioada 2000- 2004. "Judetul feuda" de atunci a fost transat in halci constind in intregi bugete sau importante fonduri financiare care au fost "aruncate" cercurilor de interese roind precum albinele in jurul stupului prin preajma liberalilor, democratilor.Mici resturi au ajuns si pe la conservatori, o parte importanta din prada a ramas insa in miinile si stapinirea absoluta a baronului acestor locuri c-asa a fost stabilita regula jocului la intelegerea dintre clanuri. Ca sanatatea este impartita intre liberali si

democrati, cu mici paruieli periodice functie de conjuncturile de pe la centru; padurile la fel (cu avantaje punctate mai apasat ori ba prin comisiile de reconstituire a dreptului de prorietate sau Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare, in functie de "cerere si oferta") sau drumurile au fost sectorizate in interese bine delimitate intre democrati si Oprisan, nu-i dificil de constatat.Nici prajitura investitiilor de prin scoli n-a fost neglijabila anul trecut.Sau inteles primaii PSD cu ai lor adversari politici ce le-au impartit banii sau urmarit cheltuirea lor ca-n telenovele! Tot baronului bastinas i-au fost redate si parangheliile de altadata. Slabiciunea sa defel dezinteresata financiar! Cea mai recenta dovada s-a produs ca-n vremurile bune in Piata Unirii din Focsani, in noaptea trecerii dintre ani 2006 si 2007.Oarecum surprinzatoare apare actuala stare de relativa automultumire cu indicii serioase ce sugereaza c-a devenit atotstapinitoare in relatiile dintre taberele foste beligerante. De tipul "nu ma deranjezi tu, nu te deranjez nici eu.Mai bine, sa ne vedem linistiti de valorificarea la maxim a oportunitatilor ivite pentru ca nu se stie cit dureaza!". Asta-i si de urmarit:Cit va dura, oare, concordia?!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.