Opinii

Explicatie plauzibila

Corneliu Condurache
15 ian 2007 795 vizualizări
Dupa surprizele oferite de actualizarile recente ale declaratiilor de avere facute de alesii vrinceni de la putere, asa cum puteti citi in editia de astazi a Ziarului de Vrancea, si cea a fostului prefect al guvernarii Partidului Social Democrat din perioada 2000-2004, George Baesu, scoate la iveala curiozitati remarcabile.

In primul rind, o societate comerciala, despre care fostul reprezentant al Guvernului Nastase in Vrancea se declara foarte ofensat in 2003 cind era intrebat de redactorii cotidianului nostru si sustinea cu destul de explicite aluzii de amenintare la adresa indiscretilor jurnalisti ca acea firma nu are vreo legatura cu familia sa (respectiva firma se ocupa cu asigurarea consumabilelor necesare cabinetelor stomatologice, aflate la acea ora inca in proprietate de stat!) acum aceasta apare ca fiind vinduta contra unei sume fumusele de bani in anul la care se refera declaratia de avere a deputatului vrincean. In precizarile pe care Baesu a tinut sa le faca ieri seara redactorilor nostri pretinde ca sotia sa ar fi achizitionat respectivele parti sociale in 2004, 2005 fara a preciza de ce acest amanunt nu apare in declaratiile sale de interese anterioare.

La fel, referitor la suma incasata pe vinzarea respectivelor parti sociale, desi declaratia vorbeste de 90000 RON, fostul prefect precizeaza si vrea sa fie crezut pe cuvint c-ar fi fost vorba de o suma de vreo zece ori mai mica. Desi respectivul document este completat si semnat pe propria raspundere, chiar de el. Asemenea curiozitati, vizibile prin declaratiile alesilor vrinceni de la putere si din opozitie, explica fara alte elemente ajutatoare de ce nu are sanse sa treaca vreodata, in actuala configuratie parlamentara, Legea Agentiei Nationale de Integritate pe care ne-o tot cere Uniunea Europeana.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.