Opinii

Imitatia si semnalul

Corneliu Condurache
5 ian 2007 977 vizualizări
Incep, iata, sa apara conform legii, declaratiile de avere reactualizate ale politicienilor si demnitarilor.

Constatarea ce poate capata fara vreun dubiu carater generalizat e aceea ca indiferent de orientare sau nivel, acestia fac parte din categoria romanilor care, cel putin in ultimul an, "au trait bine" luind foarte in serios indemnul nu demult adresat de chiar seful statului. Valabilitatea unei asemenea concluzii n-avea cum sa ocoleasca, bineinteles, judetul nostru. Asa cum ati putut citi in editia de ieri a Ziarului de Vrancea, nici prefetul Ion Oprea nu a stat cu miinile in sin in aceasta perioada. Si-a schimbat masina, iar spre finalul anului tocmai incheiat si-a achizitionat cam la jumatate din pretul pietii - conform declaratiei

primarului, fost coleg de partid cu rep rezentantul GuvernuluiRomaniei in Vrancea - in urma unei licitatii organizata de primaria comunei,1000 de metri patrati teren intravilan la Soveja. Dupa repararea drumului DN 2L care leaga statiunea de Focsani - la care omul numarul unu al puterii in judet se lauda ca a si contribuit - investitiile imobiliare in zona au devenit o oportunitate demna de luat in calcul.

Mai ales ca tot acolo, printr-o investitie guvernamentala este foarte probabila demararea in curind si a unui santier avind ca obiect un cartier rezidential cu 100 case de vacanta construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte. Care vor creste mai mult ca sigur la cote cu adevarat semnificative valoarea terenurilor si a imobilelor din Soveja. Problema care se pune este daca seamana, si cit de bine, un

asemenea comportament al actualului prefect cu cel al baronului Oprisan. Acesta, dupa cum se stie, si-a

improprietarit familia prin anii 2000-2001 cu terenuri in vecinatatea Cringului Petresti si s-a straduit apoi din rasputeri sa le ridice valoarea prin divese "smecherii", cum le numea prim-ministrul de atunci, Adrian Nastase, invelite in diverse ambalaje materializate in proiecte de investitii din fonduri publice.

Cunoscatorii denumesc asemenea operatiuni "delicte de initiere". Faptul ca "imitatia lui Oprea de la Soveja" e admisibila in cercurile politice bastinase, a fost confirmat de recenta hotarire a Consiliului local Focsani prin care "smecheria" lui Nastase in cazul Oprisan de la Vinatori a fost considerata fara relevanta de catre alesii de toate ulorile (inclusiv democrati si liberali!) membri in legislativul capitalei de judet. rin urmare, "delictul de intiere" nu exista in opinia clasei politice vrincene actuale in cazul Vinatori-Oprisan, deci cu atit mai putin putem presupune in cel Soveja-Oprea! Daca luam in calcul si semnificatia respingerii legii Agentiei Nationale de Integritate care a fost facuta inoperanta in privinta controlului averilor demnitarilor si alesilor in Parlament chiar de catre o buna parte din cei ce-ar fi trebuit sa cada sub incidenta ei, semnalul pare a fi suficient de clar. Indiferent ce declaratii belicoase fac ei prin campaniile electorale, "politician la politician nu-si scoate ochii"! (daca se intimpla cumva sa ajunga "la-nghesuiala"?)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.