Opinii

Rau prevestitoarea lipsa de transparenta

Corneliu Condurache
3 ian 2007 847 vizualizări
Nu este o noutate faptul ca sub ambalajul lipsei de transparenta se realizeaza cele mai urit mirositoare smenuri si coterii in cheltuirea banilor publici.

Acest lucru a fost verificat nu o data in ultimii ani, iar in Vrancea experienta este una cu un gust chiar mai amar decit prin alte locuri. Foarte probabil ca o astfel de tactica smechereasca s-a pus in practica atunci cind sefii administratiei publice judetene de pe aceste plaiuri plateau relaxati sume mari in

2004 de pilda firmelor lui Prunache, Graur (fratele directoarei economice de atunci a Consiliului Judetean) sau Anghel (prieten si fost asociat in afaceri cu baronul bastinas) pentru pietruirea unor drumuri judetene care erau bine-mersi asfaltate ,iar vrincenii n-au putut afla despre aceasta decit in 2006, dintr-un Rechizitoriu intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar notoriu despre originala scamatorie! Tot pe atunci Societatea cu unic actionar Consiliul Judetean, Drumuri si Poduri, aflata in colaps financiar si avind conturile blocate platea prin falsuri (pretinzind ca da salarii angajatilor!) 4 miliarde lei publicitate ziarului local aflat sub papucul satrapului acestor locuri. Tocmai de aceea este cu atit mai fireasca intrebarea: Ce or fi dorit sa ascunda organizatorii Revelionului "aderarii" din judetul nostru incit si-au permis mojicia de a acorda "dreptul exclusiv" de inregistrare si transmisie TV a unei actiuni platite integral din bani publici (atit guvernamentali cit si din bugetul Consiliului Judetean) fara macar sa anunte din timp aceasta "ghidusie"? In cazul celorlalte actiuni de acelasi fel desfasurate in diverse locuri prin tara s-au depus eforturi deosebite ca ele sa fie facute cunoscute unui numar cit mai mare de telespectatori si contribuabili. Acesta a fost rostul spectacolelor derulate sub semnul aderarii la Uniunea Europeana din intrega Romanie, nu ca ele sa fie ascunse sub suspecte exclusivitati! Nu prea seamana deloc a intrare sub auspicii datatoare de speranta in Europa apucaturi precum cele ce-au putut fi constatate in Piata Unirii din Focsani la finalul lui 2006 si inceputul lui 2007. Dar peste toate cea mai rau prevestitoare este desigur foarte vizibila si sfidatoarea lipsa de transparenta.


P.S. Cer scuze cititorilor pentru eroarea aparuta intr-una din editiile "Punctului de vedere" din finalul anului trecut privind transformarea sumei alocate pentru Revelionul din Vrancea din RON in Euro.

Faptul ca am avut de-a face cu una dintre cele mai scumpe actiuni de acest fel platita din bani publici din Romania, fara ca asemenea ciudatenie sa fie in vreun fel justificata pina acum, este insa in afara oricarui dubiu. Conform declaratiilor publice ale edilior altor resedinte de judet, aparute pe posturi de televiziune cu acoperire nationala, s-a putut afla de pilda ca Revelionul de la Cluj a costat 250.000 RON, cel de la Constanta 300.000 RON in timp ce la Focsani a fost vorba de 700.000 RON, nefiind defel exclus ca valoarea sa fie serios "rectificata" in viitoarele sedinte ale legislativului judetean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.