Opinii

Fara probleme si prioritati

Corneliu Condurache
30 mar 2005 748 vizualizări
Modul in care au actionat reprezentantii noii puteri in Vrancea, incepind din decembrie 2004 si pina astazi, scoate in evidenta un fapt pe care nu m-as sfii sa-l cataloghez drept ingrijorator.

Modul in care au actionat reprezentantii noii puteri in Vrancea, incepind din decembrie 2004 si pina astazi, scoate in evidenta un fapt pe care nu m-as sfii sa-l cataloghez drept ingrijorator.

Nu se observa la nivelul coalitiei de trei partide din Vrancea-Partidul National Liberal-Partidul Democrat-Partidul Umanist Roman- care a aparut intr-o recenta conferinta de presa cu miinile impreunate, un minim plan de actiune adaptat la realitatile judetului.

Intre 2000-2004 Vrancea a fost unul din principalele judete suspectate de a se fi transformat, cum a afirmat fara echivoc la inceputul preluarii mandatului chiar Presedintele Romaniei, in "judet de tip feuda" la cheremul unuia dintre cei mai mediatizati baroni locali.

In campania electorala, cei care s-au trezit adusi in scaunele puterii - e drept, datorita victoriei-surpriza a lui Traian Basescu in turul doi al prezidentialelor - au denuntat, la rindul lor, modul discretionar in care a fost condus judetul in ultimii patru ani, subordonarea unor institutii de baza ale statului intereselor "gastii de partid", cheltuirea nesabuita a banilor publici.

Au promis, bineinteles, ca vor curma cu mare operativitate aceasta stare de lucruri si ca vor "reda judetul Vrancea vrincenilor".

Ce au incercat sa faca pina acum si ce au reusit, puteti aprecia fiecare dintre voi.

Despre inexistenta in ultimele luni a unor prioritati, precum si abordarea superficiala a modului in care au fost adoptate unele schimbari - in genul celei de la Politie - cu certitudine se poate vorbi.

In comparatie, ma uit de multe ori la ceea ce se intimpla in alte judete ( si probabil ca n-ar fi rau ca si domnii nostri politicieni locali sa faca acelasi lucru, chiar osteniti dupa patru zile de parlament)

Nu de mult am si scris in acest colt de pagina despre modul in care s-au facut, de exemplu, evaluarea activitatii si schimbarea sefului Politiei Bacau.

Echipa venita de la Bucuresti a utilizat in pas cu vremurile in care traim si un sondaj de opinie in rindul politistilor, precum si unul in rindul locuitorilor din judet.

Aprecierile asupra sefilor de pina atunci ai Inspectoratului au fost de asemenea la obiect, necrutatoare si facute publice in cadrul unei conferinte de presa.

Prin comparatie, sa analizam si sa ne amintim cum s-au intimplat lucrurile in Vrancea. A venit un control care s-a soldat in primul rind cu cererea demisiei fostului sef, Silviu Crin Grosu, si toata lumea a parut bine-mersi, fericita. Ca si cum, in acest mod, problema Politiei din Vrancea era deja rezolvata!

In plus, a verificat si activitatea politistilor care au inceput mediatizata ancheta la Drumuri si Poduri - fiind luati la intrebari de "baronul" sef de Autoritate Teritoriala de Ordine Publica, ATOP - iar public nu

s-a comunicat absolut nimic.

O fi fost informatie clasificata?

Concluziile le puteti trage tot singuri.

Dar cei care ar trebui sa dea ceva explicatii despre cum s-a intimplat si de ce, pentru ca a trecut destul timp, ar trebui sa fie sefii partidelor din amintita "coalitie -PNL-PD-PUR", in cazul particular al Vrancei.

In alta ordine de idei, iata ce am citit ieri despre prefectul unui judet comparabil cu al nostru : "Prefectul (...), a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca va sesiza Curtea de Conturi a Romaniei si pe presedintele acestei institutii in legatura cu activitatea din ultimii ani a Curtii de Conturi(...) . El a subliniat faptul ca, desi la unele administratii locale au fost semnalate mai multe nereguli in ceea ce priveste modul de cheltuire a banului public, Curtea de Conturi (...) a dat > in urma verificarilor efectuate. Prefectul (....) considera acest lucru ca fiind >, cu atit mai mult cu cit foarte multe dintre aceste administratii locale >. >"

La noi, in Vrancea, o fi sau nu valabila o asemenea constatare?

Daca nu, n-ar fi rau sa declare public cineva autorizat tot din partea amintitei "coalitii" care sa spuna raspicat acest lucru, asa macar sa-l stie toata lumea.

Eu unul insa ma simt dator sa afirm ca stiu cel putin o persoana importanta - "nu spui cine!" - care se lauda tare zgomotos cu "descarcarile de gestiune".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.