Opinii

Multumiri ce reaprind speranta

Corneliu Condurache
27 dec 2006 764 vizualizări
Astazi, fiind in a treia zi de Craciun, am considerat ca se cuvine sa abordez si la "Punctul de vedere" un subiect in ton cu aceasta sarbatoare, evitind temele obisnuite ale rubricii din celelalte editii.

Asa cum puteti citi in pagina de invatamint din editia de astazi a "Ziarului de Vrancea", Colegiul National Unirea din Focsani, recunoscut atit pentru numarul mare de olimpici, cit si pentru calitatea pregatirii scolare a elevilor care studiaza in aceasta unitate de invatamint, a inceput sa primeasca multumiri din partea universitatilor la care au fost admisi absolventii liceului. Astfel, Facultatea de Medicina si Farmacie din Cluj a trimis conducerii CNU o scrisoare de multumire pentru pregatirea de exceptie de care au dat dovada trei dintre elevele absolvente care au si intrat, datorita rezultatelor de la olimpiadele nationale de chimie si biologie, fara examen la respectiva institutie de invatamint superior. Este, sa recunoastem, reconfortant ca macar in astfel de zile sa constatam ca exista, iata, situatii in Romania sfirsitului de an 2006 cind mai este apreciata si munca intelectuala cinstita a unor elevi si a dascalilor acestora. Din pacate, discutam deocamdata doar despre o apreciere morala. Ramine sa speram in atingerea cit mai grabnica a timpului in care astfel de eforturi vor constitui baza succesului in societatea romaneasca, luind, asa cum se cuvine, locul tupeului, minciunii, demagogiei si a imposturii

potentatilor de astazi. Abia atunci vom putea afirma ca traim intr-o tara normala si ca am scapat, Slava Domnului, de epoca ticalosilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.