Opinii

Majoritatea de mucava din Consiliul Local Focsani

Corneliu Condurache
22 dec 2006 933 vizualizări
"Ziarul de Vrancea" a scris in editia sa de miercuri despre curioasa stare de impacare generalizata de care pareau a fi cuprinsi consilierii locali ai municipiului Focsani.

Redactorii nostri chiar au crezut ca ea ar putea fi legata de spiritul Craciunului. Ieri, insa, in sedinta extraordinara a parlamentului resedintei de judet avea sa se rispeasca mare parte din misterul respectivei concordii. Perioada in discutie a fost brazdata si de negocieri secrete intre principalele forte politice cu putere de decizie in Consiliul Local. Iar artizanul lor si cel direct interesat ca evolutia sa fie cea dorita n-a fost oricine. Ca sa-si faca cineva o idee sumara ce miza in discutie a generat astfel de tratative, ar fi fost suficient sa fi auzit discursul lui Marian Oprisan ieri dupa amiaza la intrunirea extraordinara a consilierilor focsaneni. Cind a mai putut fi vizionat si ascultat in ultimii zece ani in Vrancea baronul acestor meleaguri adresindu- se unor alesi, membri ai PNL si ai PD, cu alintul "distinsii domni consilieri"? Cu foarte putin timp in urma formula utilizata pentru respectivele categorii de competitori politici era cu totul alta: "Prosti, rai si incompetenti"! Care sa fie oare explicatia unei

asemenea transformari radicale de comportament? Prin votul de ieri al consilierilor focsaneni "seful judetului" isi rezolva in stil de mare invingator un punct important din mult mediatizatul sau dosar instrumentat de procurorii anticoruptie, tocmai aflat pe rolul justitiei. Ce dovada mai buna decit cea obtinuta ieri in CL Focsani i-ar fi fost necesara in instanta inculpatului Oprisan ca sa demonteze acuzatiile facute de subordonatii lui Daniel Morar in capitolul din rechizitoriu dosarului sau referitor la achizitionarea ilegala a Complexului "Caprioara" de catre Consiliul Judetean? Sa nu fi sesizat acest amanunt distinsii "domni consilieri" dar, mai ales, sefii lor politici deosebit de "luptaciosi" in teorie? Greu, tare greu de crezut! Foarte probabil, pasionati de comedie, alesii liberali, democrati si cei independenti (unii dati nu demult afara din PSD ca niste masele stricate si umiliti ca atare de catre satrapul local) din legislativul focsanean au pozat in imbroboditi si sedusi de "vocatia de constructor" pe care a invocat-o teatral (si electoral) tot la sedinta despre care-i vorba "seful administratiei publice judetene". In realitate, insa, cartile erau facute; iar sala de sedinte a primariei a constituit doar decorul unde s-a jucat piesa de teatru aferenta. Ramine de vazut care ar fi putut sa fie pretul intelegerii din care a iesit invingator la scor, din nou, Oprisan. Nu este, insa, defel exclusa posibilitatea ca valoarea cuvintului de onoare al baronului sa fie aceeasi cu cea recent constatata in cazul "pacii de la Hotel Vrancea", din celebra disputa de la Consiliul Judetean. Una peste alta, baronul a dovedit ca se distreaza cind si cum vor muschii lui si in Consiliul Local Focsani, cu toata majoritatea de mucava PNL-PD-Independenti. Asta-i adevarul!


P. S. Din ce s-a vazut ieri se explica si de ce a renuntat baronul la ofensiva recucerii in Instanta a Consililui Local Focsani, practicata cu aplomb si succes in cazul Consiliului Judetean. Nu merita cheltuiala, iar in plus probabil ca-i si mai reconfortant pentru Oprisan sa-si atinga scopurile cu voturile colegilor de partid si ai subordonatilor politici ai lui Sapunaru si Vraciu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.