Opinii

Nesansa vrinceanului de rind

Corneliu Condurache
20 dec 2006 847 vizualizări
"Ziarul de Vrancea" v-a prezentat in editia de ieri cum este tratat cu cetatean din Focsani care insisita de cinci ani sa-si recapete un teren revendicat, numai pentru ca are nesansa ca acesta sa cada in sfera de interese a unui consilier local.

Este stupefiant modul cum actioneaza cei care au depus jurarmint si mai sint si platiti din bani publici sa apere interesele unui om de rind, aflat intr-o astfel de situatie. Desi existau notificari inregistrate privind revedicarea in discutie, Consililul local si respectiv Primaria Focsani n-au avut nici cea mai mica retinere sa aprobe concesionarea suprafetei care se pare ca impiedica respectivul focsanean sa-si obtina proprietatea, si sa elibereze pe ea si autorizatie de constructie. Recent, la o noua sesizare a omului, ca sa-si pazeasca pielea, primarul semneaza o adresa de sistare a lucrarilor de constructie pe suprafata cu bucluc. Numai ca o face semechereste. Pentru ca nu exista nici o dovada ca somatia a fost trimisa celui care construia in afara legii. Mai mult, edilul Focsaniului a pozat in fata redactorilor Ziarului de

Vrancea in uituc nevinovat, desi respectivul act are doar o luna de cind a fost inregistrat in registrul de evidenta al Primariei! De fapt, toata comedia pare a fi jucata pentru ca omul de rind sa poata fi pus fata faptului implinit, dupa cum rezulta clar din declaratiile celor aflati in cauza. Constructia pentru care consilerul local are interese, dar n-a avut probleme sa voteze pentru concesionarea terenului pe care s-a realizat acesta, este deja gata. Primarul este acoperit, pentru ca a semnat somatia de sistare a lucarilor. Singurul pagubit este cel care a avut naivitatea sa-si revendice dreptul si sa creada ca functionarii publici care au jurat cu mina pe Biblie ca vor aplica legea si ca vor fi in slujba cetateanului sint de buna credinta. Caz tipic romanesc, in care fluieri la stele cu dreptatea-n mina. Mai ales daca ai nenorocul sa te intersectezi cu vreun cit de mic potentat local. Nesansa vrinceanului fara pile si relatii intrat in rotisorul dispretuitorilor legii, care-i privesc de sus pe restul "fraierilor" pe banii caroara traiesc, pentru ca ei sint din tagma celor ce s-au ajuns.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.