Opinii

Ziarul de Vrancea - Clopoţelul care îmbie la trezirea conşiinţei

Ziarul de Vrancea
16 ian 2014 1430 vizualizări
Aşa cum evreii spun că poporul lor este unul ales, romanii pot spune şi ei că au fost aleşi să poarte blestemul unui neam care niciodată să nu o ducă bine.

Este trist şi ofensator faptul că am ajuns să trăim într-o Romanie gata să se întoarcă la iobăgie, pusă în genunchi de jaful hienelor străine sau autohtone. Vedem neputincioşi cum ţara se vinde la hectar. Se vand pădurile, solul şi subsolul şi cu siguranţă se va continua cu vanzarea aerului şi a apelor. Nu ne va mira cand vor da năvală la cumpărături, amatori de oferte promoţionale din toată lumea, în urma unor anunţuri la mica publicitate, de genul: „Vindem convenabil Oltul şi zece kilometri din Dunăre, la pachet cu Carpaţii”. Este revoltător că şi în aceste momente, vocile care comentează aceste abuzuri sunt etichetate drept naţionaliste, de unii romani... de bună credinţă. În acest context confuz, cand bătălia politică este împărţită în anti şi pro-băsistă, multe ziare şi posturi de televiziune îşi construiesc gloria jurnalistică, ploconindu-se cu slugărnicie intereselor unor patroni şi partide. Goia spunea că somnul raţiunii zămisleşte monştrii. La noi somnul naţiunii zămisleşte monştrii, (evident, este vorba de monştrii care conduc destinele ţării). Ni se întamplă toate relele de pe lume şi oamenii nu mai au reacţii sau atitudini, decat foarte palide. În acest somn dulce sau mai degrabă amar, vocea Ziarului de Vrancea este asemenea unui clopoţel care îmbie la trezirea conşiinţei.
Vreau să felicit echipa Ziarului de Vrancea pentru că are o echipă de ziarişti buni şi inteligenţi, care au înţeles să aibă verticalitate şi să slujească adevărul, aşa cum este normal într-o presă cu adevărat liberă.

Constantin PAVEL

Acest material a fost scris cu ocazia aniversării Ziarului de Vrancea, pe care echipa noastră o marchează în fiecare an pe 18 ianuarie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.