Opinii

Problemele liberal-democratilor

Corneliu Condurache
15 dec 2006 869 vizualizări
Ieri a avut loc si prima iesire publica in Vrancea a nucleului platformistilor.

Adica a celor ce urmeaza sa se constitie in scurt timp, conform spuselor lor, in Partidul Liberal Democrat.

Despre aparitia acestui partid s-au spus si scris destule pina acum si probabil comentariile vor continua pe aceasta tema inca ceva timp de aici incolo asa ca nu voi insista aici si acum asupra unui subiect de o asemenea factura. Asa, ca o prima observatie cu caracter local, cei ce au aparut ieri impreuna cu Gheorghe Flutur la Ateneul din Focsani nu sint cunoscuti ca persoane din cale afara de combative, politic vorbind, cel putin pina acum pe aceste meleaguri. Nu-i chiar gratuita in aceste conditii dilema:

Ce-i mina pe ei in lupta? Deocamdata Vrancea ramine foarte probabil o zona speciala, dar si sugestiva in acelasi timp in privinta evolutiei post-putere PSD dupa 2004. Aici, cum nu mai este de mult un secret, in special datorita relatiilor dintre PNL si PD, a esuat lamentabil, si probabil pina la sfirsitul actualului mandat, incercarea de a schimba soarta de baronat a judetului. Va inlatura constituirea acestui nou partid , condus de oamenii adunati ieri in jurul fostului ministru al agriculturii, ceva din greutatea pietroiului pe care-l poarta inca Vrancea legat de git ? De ce n-au facut pina acum acest lucru PLD-istii de azi in PNL, PNT-CD sau prin alte formatiuni politice prin care cei mai multi dintre ei au trecut in anii din urma? Deosebit de vizibil dupa doi ani de guvernare portocalie nu-i greu de constatat ca-n Vrancea este urmatorea realitate. Un baron controversat ajuns in justitie cu diatai dosarul instrumentat de procurorii DNA gratie unor probleme legate in marea majoritate de modul cum a cheltuit intre 2000-2004 banii

publici a ajuns la sfirsitul lui 2006 cu mai multi bani in virful pixului decit in vremurile cind tot el spunea ca "atunci cind vine Adrian Nastase in Vrancea rasare soarele". Sint serioase semne ca va folosi aceste fonduri cam la fel, pentru ca altfel nici nu stie,nu vrea sa invete dar nici nu concepe. Tot el privatizeaza cum vor muschii lui o societate a vrincenilor pe care a adus-o in colaps financiar si-n pragul falimentului.

Cite din aceste actuale probleme majore si importante ale judetelui se vor rezolva sau schimba, fie si macar in parte, prin aparitia noului Partid liberal Democrat, vom trai si vom vedea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.