Opinii

Pretentii diverse

Corneliu Condurache
12 dec 2006 876 vizualizări
Asa cum puteti citi in editia de astazi a Ziarului de Vrancea intr-un sondaj efectuat in rindul elevilor de la Liceul Economic din Focsani, acestia au apreciat disciplina si rigoarea care fac parte integranta din brandul unitatii lor de invamint, dar au pretins un tratament asemanator si pentru profesori.

Adica o tinuta decenta, purtarea obligatorie a ecusonului si o exigenta motivata in notare a acestora.

Acum citiva ani astfel de cerinte ar fi scandalizat, probabil in buna masura, pe multi observatori externi ai fenomenului. In decembrie 2006 ele trebuie, insa, privite si analizate cu responsabilitate, realism si seriozitate. Si se incadreaza intr-o perfecta normalitate. Cine are o alta parere, cum poate caracteriza tot in aceste zile, de pilda, pretentiile detinutilor din penitenciare care si-au exprimat prin proteste de masa dorinta ca in cinstea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana sa fie adoptat pentru ei un proiect de lege ce-ar urma sa cuprinda gratieri considerabile si reducereapedepselor?!

Dac-ar fi obligatoriu sa gasim o explicatie privind originea unor astfel de curioase deziderate in viata civila, n-ar fi exclusa o meditatie de tipul urmator: s-or fi inspirat si ei de la parlamentarii si alesii nostri care au aratat clar, nu cu multa vreme in urma, ca vor sa-si sporeasca, dupa fiecare mandat, cit mai mult cu putinta averile personale din astfel de pozitii fara a fi controlati de grabnic inmormintata Agentie

Nationala de Integritate. Fiecare cu pretentiile lui, mai mult sau mai putin curioase!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.