Opinii

De râsu' plânsu'. Pe banii noştri.

Ziarul de Vrancea
10 dec 2013 982 vizualizări
Guvernul intenţionează să aplice acciza de 7 eurocenţi doar la benzină şi să amâne introducerea acestei taxe la motorină pentru o perioadă de trei luni. Şeful guvernului a comentat totodată că, în ceea ce-l priveşte, nu şi-ar dori deloc introducerea accizei suplimentare la carburanţi.

 ”Să vă spun cinstit: dacă pot să nu o introduc, n-aş introduce-o deloc”, a spus Ponta.
Iar se dă o luptă teribilă între Dr. Ponta Jekyll şi Mr Victor Hyde. Domle, omul n-ar vrea, dar conspiraţia mondială îl forţează! Nu execută decât ordinele: „Să vă spun cinstit: dacă aş putea să nu vă pun alte pietre-n spate, nu vi le-aş pune deloc! Oricum, în Parlament am să votez contra acestei măsuri, bazaţi-vă pe mine! Ce-o ieşi însă, bănuiţi d-stră, cu o majoritate de doar 70% nu te poţi pune cu Băsescu. Ei, dacă aveam şi Serviciile, şi Justiţia…”
În acelaşi timp mă frapează „rigurozitatea” cu care a fost întocmit bugetul. Amânarea de trei luni la motorină brusc numai contează. Păi în condiţiile astea puteai să pui acciza de 6,432 cenţi şi la benzină şi la motorină, fără amânare, şi s-ar fi strâns aceeaşi bani. Despre minciuna că banii se duc numai la autostrăzi nici nu mai vorbesc, au devoalat-o singuri în numai câteva zile.
Ministrul Daniel Barbu: ”Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”.
Heil Sictir, Herr Ministru!
Deci sensibilosul ăsta cult, cel căruia i-au spart “neonaziştii” (după cum i-a gratulat distinsul domn pe indivizi…o fi ştiind ‘mnealui ceva despre nazişti…) luneta de la maşină, a fost “cutremurat”!
Suflet poetic, degrabă patetic atunci când Boc a închis nişte spitale, cunoscător în toate cele de pe poziţia lui de comentator permanent la Antena 3, salvator al balenelor şi furnicilor, al buhailor de baltă, cărturar iubitor de frumos… ecce homo…
Pe marele nostru om de cultură îl “cutremură” melodicitatea versului, magia cuvintelor, veşnicia artei şi universalitatea lui Shakespeare, spiritualitatea, iară nu carnea putrezită, efemeritatea materiei, duhoarea bolii. Tragediile şecspiriene autohtone, banale, îl cutremură doar din punct de vedere financiar, atunci când vede atâta risipă pe chestiuni care nu ţin de actul cultural.
El vrea festivaluri multe, să aibă până şi Amăriţei al lui Grebelea al lui Zbârcea un Shakespeare la el, acolo, la Căzăneştii de sus, deoarece este nevoie să culturalizăm masele…că dacă cultură nu e, ce mama dracu mai e?!
Că doar pe cine ar trebui să sprijine statul? Oare cine ar trebui să caute sponsori pentru a uşura povara fiscală: festivalurile sau bolnavii cu HIV? Ministrul răspunde indirect: bolnavii! Că şi aşa stau toată ziua-n pat, nu fac nimic, nu mai mişcă un deget.
Băi ministrule, măi cultule, ai reuşit să mă enervezi…totuşi eu sunt un om calm, bun la suflet, aşa că n-am să-ţi doresc să dea SIDA peste tine ci o diaree luuuungă, cât toată opera englezului, care să te ţină pe budă zile–ntregi, să citeşti acolo “Regele Lear” până-l ştii pe de rost şi dai în constipaţie. Şi-ţi mai doresc să cheltuieşti pe medicamentele antidiareice toată leafa dumitale de ministru.
De Moş Nicolae, TVR 3 s-a rebranduit, schimbându-şi culorile graficii din violet în verde. Startul rebranduirii l-a dat Cristian Niţulescu, realizatorul tv apărând în direct cu o oaie de pluş, botezată Pufulica, pe care spune că o mângâie când este nervos.
”Bună ziua. Faceţi cunoştinţă cu Pufulica. Ea este oaia noastră a redacţiei şi de fiecare dată când avem probleme, sau ne enervăm, o mângâiem pe cap ca să ne calmăm. Acum sunteţi martori la o transformare. TVR 3 se transformă. TVR 3, canal al Televiziunii Publice devine verde, un vede pe care l-aş asocia cu celebre versuri: verde crud, verde crud, mugur alb şi roz şi pur. Asta ne dorim, să vă oferim dumneavoastră celor care ne urmăriţi. Un canal proaspăt. El se transformă la nivel de culoare şi vă propune câteva linii tematice, destinate Românei tihnite, comunităţilor mici şi mijlocii. Şiii aaaa da, am uitat, La Mulţi ani Nicolete şi Nicolai, inclusiv celor pe care nu am apucat să le dau telefon astăzi, cunoştinţe prieteni şi aşa mai departe. Şi La Mulţi Ani TVR 3 de Moş Nicolae, cu Pufulica, ea e Pufulica, o iubim cu toţii, şi reprezintă simbolul României tihnite”, aşa şi-a început Cristian Niţulescu, emisiunea ce găzduia relansarea TVR 3. Dar cuvintele nu pot reproduce penibilul prezentării: mimica, gesturile, intonaţia. Individul este de un comic nebun, involuntar. Problema este că emisiunea nu s-a vrut a fi un stand up comedy.
TVRul are milioane de EURO datorii, dar merge înainte. Pe banii noştri. De aceea mă gândesc c-ar sta bine în studioul acela, pe lângă oaia cu pricina, simbolul Românie tihnite, cum zice filozoful de ocazie, şi nişte berbeci, simbolul României fraierite.

Rareş CHINESCU


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3781 zile, 23 ore, 39 minute, 8 secunde
Asta cu accize doar la masinile pe motorina e de o tampenie sublima. E ca si cum ai zice ca de maine platesc rovignieta doar romanii mai inalti de 1,70, ceilalti sunt scutiti. E o de o tampenie atat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.