Evenimente speciale

Vrem un Focșani fără bariere! | Eveniment organizat de asociația ”Eu, tu și ei” şi grupul civic ”dizabil.eu”

Ziarul de Vrancea
16 oct 2019 1685 vizualizări
Grafică realizată de Constantin Pavel pentru evenimentul ”Vrem un Focșani fără bariere!” organizat  pe 26 și 27 octombrie 2019 în Focșani, de asociația ”Eu, tu și ei” şi grupul civic ”dizabil.eu”
Grafică realizată de Constantin Pavel pentru evenimentul ”Vrem un Focșani fără bariere!” organizat pe 26 și 27 octombrie 2019 în Focșani, de asociația ”Eu, tu și ei” şi grupul civic ”dizabil.eu”

În condițiile în care, în Focsani, cel mai mare oraș al județului Vrancea, persoanele cu mobilitate redusă se lovesc la orice pas de borduri, absența rampelor sau rampe impracticabile la intrarea în instituții publice sau în spatii comerciale, mijloace de transport în comun neaccesibilizate, parcări ocupate de șoferi fără vreo dizabilitate, Asociatia “Eu, Tu si Ei” și-a propus să-i aducă împreună pe vrâncenii care suferă de diferite dizabilități pentru a se cunoaște, pentru a-și face cunoscute problemele dar mai ales pentru a învăța cum să lupte mai eficient pentru drepturile lor în condițiile în care de ani de zile primesc numai promisiuni din partea autorităților.

Sub genericul “Focșaniul fără bariere”, pe 26 și 27 octombrie 2019 va avea loc în Focșani un Atelier de organizare comunitară dedicat persoanelor care își doresc ca spațiile publice din Focșani să fie accesibile tuturor cetățenilor.

Evenimentul este organizat de Silvia Vrînceanu Nichita, bursieră a Departamentului de Stat al SUA, în programul Professional Fellows, cu sprijinul Asociației “Eu, tu și ei” Focșani, în parteneriat cu DizAbil.eu, grup civic care reunește persoanele cu mobilitate redusă din județul Vrancea.

Invitat special este Larisa Maria Nechita, de asemenea bursier al Departamentului de Stat al SUA, care va modera o masă rotundă cu privire la politica de accesibilitate din România, dar va discuta cu cei prezenți și despre viața de zi cu zi a persoanelor cu dizabilități din România. De loc din Sibiu, Larisa Maria Nechita este vicepreședinte al Asociației Nevăzătorilor din România, filiala Sibiu, și cunoscut avocat pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. Doctorand al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Larisa Maria studiază obstacolele lingvistice şi culturale care pot apărea în procesul de interpretare a conferințelor. Ea a fost desemnată cea mai bună doctorandă francofonă a anului 2019.

Vor mai susține prezentări Aurora Martin - expert anti-discriminare și susținător al apărării drepturilor omului și egalității de gen și Anca Irimia, alumnae Professional Fellowship Program, care vor împărtăși din experiența americană și din alte proiecte internaționale. De loc din București, Anca Irimia are o experiență bogată în proiecte Erasmus Plus, unde a lucrat cu grupuri de abilități mixte, precum inspectori pentru accesibilitate.

Scopul acestui atelier este ca cetățenii cu mobilitate redusă să fie mai încrezători și să lupte pentru drepturile lor.

Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Departamentului de Stat al SUA, prin programul Professional Fellows Alumni, Sustaining Civic Participation in Minority Communities, implementat de WSOS/GLC și CeRe.

Dacă suferiți de o dizabilitate locomotorie sau sunteti apartinatorul unei asemenea persoane vă invităm cu drag la atelierul "Focșaniul fără bariere".

Participarea se face în urma înscrierii la acest link

https://forms.gle/h1qrP3Ady9Z6tS377

Vă mulțumim! 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.