Vrem un Focșani fără bariere! | Eveniment organizat de asociația ”Eu, tu și ei” şi grupul civic ”dizabil.eu”

În condițiile în care, în Focsani, cel mai mare oraș al județului Vrancea, persoanele cu mobilitate redusă se lovesc la orice pas de borduri, absența rampelor sau rampe impracticabile la intrarea în instituții publice sau în spatii comerciale, mijloace de transport în comun neaccesibilizate, parcări ocupate de șoferi fără vreo dizabilitate, Asociatia “Eu, Tu si Ei” și-a propus să-i aducă împreună pe vrâncenii care suferă de diferite dizabilități pentru a se cunoaște, pentru a-și face cunoscute problemele dar mai ales pentru a învăța cum să lupte mai eficient pentru drepturile lor în condițiile în care de ani de zile primesc numai promisiuni din partea autorităților.
Evenimentul este organizat de Silvia Vrînceanu Nichita, bursieră a Departamentului de Stat al SUA, în programul Professional Fellows, cu sprijinul Asociației “Eu, tu și ei” Focșani, în parteneriat cu DizAbil.eu, grup civic care reunește persoanele cu mobilitate redusă din județul Vrancea.
Invitat special este Larisa Maria Nechita, de asemenea bursier al Departamentului de Stat al SUA, care va modera o masă rotundă cu privire la politica de accesibilitate din România, dar va discuta cu cei prezenți și despre viața de zi cu zi a persoanelor cu dizabilități din România. De loc din Sibiu, Larisa Maria Nechita este vicepreședinte al Asociației Nevăzătorilor din România, filiala Sibiu, și cunoscut avocat pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. Doctorand al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Larisa Maria studiază obstacolele lingvistice şi culturale care pot apărea în procesul de interpretare a conferințelor. Ea a fost desemnată cea mai bună doctorandă francofonă a anului 2019.
Vor mai susține prezentări Aurora Martin - expert anti-discriminare și susținător al apărării drepturilor omului și egalității de gen și Anca Irimia, alumnae Professional Fellowship Program, care vor împărtăși din experiența americană și din alte proiecte internaționale. De loc din București, Anca Irimia are o experiență bogată în proiecte Erasmus Plus, unde a lucrat cu grupuri de abilități mixte, precum inspectori pentru accesibilitate.
Scopul acestui atelier este ca cetățenii cu mobilitate redusă să fie mai încrezători și să lupte pentru drepturile lor.
Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Departamentului de Stat al SUA, prin programul Professional Fellows Alumni, Sustaining Civic Participation in Minority Communities, implementat de WSOS/GLC și CeRe.
Dacă suferiți de o dizabilitate locomotorie sau sunteti apartinatorul unei asemenea persoane vă invităm cu drag la atelierul "Focșaniul fără bariere".
Participarea se face în urma înscrierii la acest link
https://forms.gle/h1qrP3Ady9Z6tS377
Vă mulțumim!