Evenimente speciale

VIDEO+Galerie foto | Tradiția și muzica populară au reînviat duminică, 01 septembrie 2019, la Nereju la ”Muchia Bradului”

Ziarul de Vrancea
2 sep 2019 2099 vizualizări

Dumincă 01 septembrie 2019 s-a desfășurat la Nereju, în organizarea  Primăriei Nereju, Consiliului Local Nereju, Consiliului Judeţean Vrancea și a  Centrului Cultural Vranceaediția  cea de a XII-a, ediție  a Festivalulului Folcloric - ”La Muchia Bradului”

Foto:Centrul Cultural Vrancea

Eveniment de excepție duminică la Nereju | Tradiția și muzica populară au reînviat la Nereju la ”Muchia Bradului”

 Primăria și Consiliul Local Nereju au organizat duminică, alături de Consiliul Județean Vrancea și de Centrul Cultural Vrancea, a XII-a ediție a Festivalului ”La muchia Bradului”.Evenimentul a fost întrerupt câțiva ani și a fost reluat la inițiativa primarului Toader Gemănaș.Nu numai nerejenii au venit la evenimentul de duminică, cel care a adus artiști, formații și ansambluri iubite de cei peste 1000 de participanți.

Festivalul de muzică populară și tradiții ”La muchia bradului” a reînviat duminică, la Nereju, acolo unde autoritățile locale au făcut posibilă organizarea celei de-a XII-a ediții a evenimentului. Acest festival de muzică și de tradiții s-a născut în 2001 însă, din motive financiare în primul rând, a fost întrerupt timp de șase ani. ”Ne-am dorit foarte mult să readucem în comuna noastră acest eveniment de excepție care anul acesta a avut parte de prezența unor nume deosebite, cum a fost Laura Lavric, Frații Petreuș, Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”, Ansamblul Folcloric ”Dor Transilvan”, dar și cunoscutul nostru ansamblu ”Chipărușul”. Pentru că a fost o sărbătoare la care i-am invitat pe toți vecinii noștri, i-am avut alături și pe buciumașii de la Spulber, fluierașii de la Paltin și pe cimpoierii de la Nistorești, ca să ne bucurăm împreună de această sărbătoare. Le mulțumim celor care au dat curs invitației noastre, celor care ne-au ajutat să facem acest festival, sponsorilor noștri care au fost agenți economici din comună, cei mai mulți, și oamenilor care au venit să vadă spectacolul. Ansamblul ”Dor Transilvan” și domnul Tiberiu Groza, directorul artistic, sunt prietenii noștri și au venit și ei cu mare drag la această adunare a noastră și le mulțumim deasemenea”, a declarat primarul Toader Gemănaș pentru Ziarul de Vrancea.

Primii care au urcat pe scenă au fost ansamblurile folclorice de la Spulber, Paltin, Nistorești și Nereju, ultimul dintre ele, ”Chipărușul”, cu dansurile specifice și cu o coregrafie deosebită asigurată prin grija Nataliței Dudu, directorul Căminului Cultural, fiind cel care a și obținut mai multe recunoașteri naționale și internaționale pentru păstrarea tradițiilor zonale. A urcat apoi pe scenă Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”, condus de Maria Murgoci, cea care a ținut să remarce la final că, atunci când tradițiile sunt păstrate și când iubitorii de muzică populară se strâng de la mic la mare, este și meritul autorităților locale care se preocupă. ”Mulțumim domnului primar că ne-a invitat aici, noi am acceptat cu drag această invitație și vom veni de fiecare dată când ne veți chema, să fim alături de dumneavoastră”, a spus directorul ansamblului Folcloric Țara Vrancei. La eveniment a ajuns și senatorul PNL de Vrancea, Cătălin Toma, care a asistat timp de aproape o oră, la muzica și dansurile de pe scenă. (Z. V.)

Au participat :


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.