Evenimente speciale

VIDEO | Icoana făcătoare de minuni de la Dălhăuți, în pelerinaj prin județele Vrancea și Buzău, sâmbătă 21 martie 2020

Ziarul de Vrancea
21 mar 2020 9487 vizualizări
Foto:Centrul de Pelerinaje
Foto:Centrul de Pelerinaje "Sfinții Împărați Constantin și Elena"

Pelerinajul se desfășoară cu aprobarea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, care în această perioadă a adoptat o serie de măsuri pentru prevenirea virusului COVID-19

Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Dălhăuți a fost instalată pentru pelerinajul care are loc localități din județele Vrancea și Buzău pe un autovehicul de teren, având ca antemergător o altă maşină care transmite printr-un sistem audio cu boxe muzică religioasă. În maşina cu boxele audio a putut fi observat un bărbat cu un steag tricolor.

Convoiul aflat în pelerinaj a trecut prin Focșani, s-a oprit pentru foarte scurt timp la bisericile aflate pe parcursul traseului, unde oamenii au întâmpinat icoana cu flori. Pelerinajul se derulează prin mai multe localitați, urmând să ajungă până la Adjud şi apoi să se întoarcă la Nehoiu, în judeţul Buzău.

Periodic, pe conturile de facebook Centrul de Pelerinaje "Sfinții Împărați Constantin și Elena" și respectiv Asociația Femeilor Ortodoxe - Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei s-au desfășurat mai multe transmisiii VIDEO în direct din diverse locații prin care a trecut convoiul în pelerinaj

VIDEO:Centrul de Pelerinaje "Sfinții Împărați Constantin și Elena"

VIDEO:Asociația Femeilor Ortodoxe - Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Conform adevarul.ro:”Legenda acestei icoane spune că ar fi una dintre cele şapte icoane pictate de însuşi Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca, fondatorul iconografiei creştine. Specialiştii sunt însă de părere că icoana a fost pictată câteva secole mai târziu, fiind o copie după o icoană a Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca. Icoana este unică şi prin faptul că Maica Domnului apare ţinând pruncul în braţe în partea dreaptă, cu capul lăsat mult asupra Fiului. Dimensiunile ei sunt de 0,90 m/1,25 m, este poziţionată în stânga naosului, într-o strană specială, din lemn sculptat, fiind ferecată în argint aurit încă din anul 1843.”

Sfânta Icoană a Maicii Domnului de la Dălhăuţi face parte din şirul sfintelor icoane făcătoare de minuni din ţară care se bucură de o mare atracţie pentru pelerini, pentru frumuseţea ei, valoarea religioasă şi istorică. Procesiuni precum cea organizată sâmbătă, 21 martie 2020, s-au mai organizat în vremuri dificile, de secetă sau alte calamităţi.

Acum, autorităţile religioase consideră că România se află într-o perioadă de încercare cauzată de virusul chinezesc care se manifestă tot mai agresiv şi la noi.

De menționat că în timpul regimului comunist, între anii 1970 şi 1990, Icoana Făcătoare de Minuni de la Dălhăuţi a fost transferată la Muzeul de la Posada, apoi la Muzeul de artă de la Bucureşti. Prin străduinţa maicii stareţe de atunci, regretata Emilia Focşa, Icoana a fost readusă la Mănăstirea Dălhauţi.


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.