Evenimente speciale

VIDEO + Foto | Sărbătoare în Parohia „Sfântul Apostol Andrei” din Focșani

Ziarul de Vrancea
2 dec 2021 1687 vizualizări

Biserica Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din municipiul Focșani și-a cinstit marți, 30 noiembrie 2021, ocrotitorul. Cu ocazia hramului, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de opt preoți și diaconi.

VIDEO:Catalin Toma

În cuvântul de învățătură, Arhipăstorul locului a explicat de ce Sfântul Apostol Andrei se bucură de o cinstire deosebită în țara noastră.

„Biserica Ortodoxă Română este o Biserică de origine apostolică, întemeiată de Hristos pe temelia Apostolilor, iar aceasta o datorăm Sfântului Apostol Andrei, Părintele creștinismului românesc, pe care îl sărbătorim astăzi. Ne bucurăm că suntem urmașii poporului geto-dac, care a auzit Evanghelia din gura unui Ucenic al Mântuitorului, a Sfântului Andrei, cel întâi chemat la apostolie, Ocrotitorul României și al multor lăcașuri de cult, cum este și acesta în care vă aflați frățiile voastre, în calitate de mădulare vii, de membri ai Bisericii lui Hristos din ținutul Vrancei. Sfântul Apostol Andrei se roagă înaintea Mântuitorului Iisus Hristos pentru cei care îl cinstesc pe el și, prin cinstirea lui, Îi aduc adorare lui Dumnezeu Cel adevărat. Mare bucurie trăiesc românii astăzi, pentru că, de câțiva ani, ziua de 30 noiembrie a fost declarată oficial, prin lege, sărbătoare bisericească națională. Este o coincidență binecuvântată și fericită ca ziua de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei să fie imediat urmată de Ziua Națională a României – 1 Decembrie, când îi pomenim, la Sfânta Liturghie și la celelalte slujbe speciale, pe toți eroii neamului și pe cei care s-au ostenit și chiar și-au dat viața pentru împlinirea unui ideal nutrit de veacuri de poporul român, acela al realizării unității naționale”, a subliniat Ierarhul.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oficiat slujba Parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii lăcașului de închinare, trecuți la cele veșnice.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.

Text informații + foto:arhiepiscopiabzvn.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.