Evenimente speciale

VIDEO + Foto | ​Cum a fost sărbătorită Ziua Culturii Naționale de elevii și profesorii Colegiului Tehnic ,,Gheorghe Balș” Adjud

Ziarul de Vrancea
18 ian 2023 2912 vizualizări

,,POEZIA ESTE VISARE, DAR ȘI CHEMARE, ALTAR DE RUGĂCIUNE ȘI TREPTE SPRE ÎNĂLȚARE”

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită de elevii și profesorii Colegiului Tehnic ,,Gheorghe Balș” Adjud printr-o serie de activități,desfășurate în perioada 9.01.2023-16.01.2023,în cadrul proiectului ,,LUCEAFĂRUL LITERATURII ȘI CULTURII ROMÂNEȘTI”

VIDEO: Colegiul Tehnic "Gheorghe Bals" Adjud (pagina oficiala)

 

Sărbătoarea Culturii Naționale a adus în centru imaginea poetului nepereche, omagiat la nivelul Catedrei de limba și literatura română, împreună cu elevii claselor liceale.

Activitățile desfășurate au fost variate: miniexpoziție de carte, recitări de poezie, film documentar și discuții pe marginea acestuia, concurs de poezie (,,Eminescu, parte din noi”), analize ale textelor literare, expoziție - creații plastice inspirate din poeziile lui Eminescu, interpretarea unor melodii pe versuri eminesciene, vizionarea  filmului ,,Un bulgăre de humă”, material video(Teiul lui Eminescu).  Toate activitățile au adus un plus de cunoaștere și valoare zilei de 15 ianuarie.

Spațiul unde Mihai Eminescu și-a petrecut copilăria a fost dezvăluit participanților la activitate prin parcurgerea turului virtual al Muzeului Mihai Eminescu, Ipotești. De asemenea, ei s-au familiarizat cu unul dintre motivele recurente ale creației eminesciene, teiul. Acest aspect a fost surprins prin vizionarea unui material video despre Teiul lui Eminescu, aflat în parcul Copou din Iași. Arborele, asociat istoric cu poetul Mihai Eminescu, constituie un simbol al orașului.

În aceeași atmosferă de basm,  elevii claselor a IXB-a, a IXD-a, a IXF-a, a IXC/E-a, a XB-a, a XIB-a, a XIC-a, a XID-a, a XIIB-a au evocat personalitatea poetului, surprinzând imaginea scriitorului și imaginea omului, evocând complexitatea personalității lui ca jurnalist, ca tânăr visător și îndrăgostit. Citind din creația scriitorului, elevii au visat la iubiri unice și au retrăit poveștile copilăriei.

Activitatea  a fost coordonată de profesorii de la  Catedra de limba și literatura română (prof.Nicoleta Mustață, prof.Gabriela Nicoleta Spiridon și prof.Anca Magdalena Feraru), cu sprijinul nemijlocit al doamnelor: consilier educativ, prof.ing.Cecilia Sava, prof.dr.Ana Maria  Ciobotaru, dar și a conducerii unității școlare (director-prof. Valentin-Marian Mitrofan, director adjunct-prof.Tania Buchidău).

Mai multe informatii gasiti daca accesati link-ul https://fb.watch/i5rNtKuDb7/


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.