Evenimente speciale

Sărbători cu suflet vrâncean: ateliere de încondeiat ouă pentru cei mici, la Muzeul Satului din Crângul Petrești

Ziarul de Vrancea
16 apr 2025 811 vizualizări

Tradițiile pascale prind viață în județul Vrancea, acolo unde Consiliul Județean anunță un eveniment dedicat copiilor și iubitorilor de obiceiuri strămoșești: ateliere de încondeiat ouă organizate la Muzeul Satului Vrâncean din Crângul Petrești.

Sub genericul „Sărbători cu suflet vrâncean”, activitățile își propun să aducă primăvara în inimile celor mici și să reaprindă flacăra tradițiilor autentice, într-un cadru natural și simbolic, în pragul Sfintelor Sărbători Pascale.

Miercuri, 16 aprilie 2025, de la ora 14:00, copiii sunt așteptați la un atelier tradițional de încondeiat ouă de Paște, unde vor avea ocazia să învețe de la meșterii populari Floarea Țăpor și Țica Geană, două păstrătoare de seamă ale artei populare românești. Alături de aceștia, muzeografi și bibliotecari vor contribui la desfășurarea activităților într-o atmosferă caldă și educativă.

 Atelierele sunt gratuite și se desfășoară și în zilele de 15 și 16 aprilie, între orele 9:00 – 13:00, oferind oportunități multiple de participare pentru cei interesați. Programările se pot face la numărul de telefon 0741.209.607.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor Halici, a transmis cu această ocazie un mesaj emoționant:

Dorim să aprindem în sufletele celor mici scânteia iubirii pentru frumusețea artei tradiționale care înnobilează cea mai mare sărbătoare a creștinătății și să ne bucurăm împreună de frumusețea primăverii în cadrul natural al Muzeului Satului din Crângul Petrești. Vă așteptăm cu drag să celebrăm împreună tradițiile pascale vrâncene și să le oferim copiilor noștri darul neprețuit al identității și al credinței!

Evenimentul este parte din inițiativa „Primăvara tradițiilor” și reflectă angajamentul autorităților locale față de promovarea valorilor culturale și educaționale în rândul tinerelor generații.

Într-un județ în care obiceiurile străbune încă trăiesc prin glasul și mâinile celor care le prețuiesc, astfel de evenimente reprezintă nu doar o lecție de artă populară, ci și una de suflet.

Ziarul de Vrancea vă va ține la curent cu desfășurarea atelierelor și vă invită să fiți parte a acestor momente de sărbătoare, alături de cei mici și mari, în inima tradițiilor vrâncene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.