Evenimente speciale

Sărbătoarea Zilei Culturii Naţionale la Biblioteca Judeţeană Vrancea

Ziarul de Vrancea
9 ian 2020 2164 vizualizări

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale şi a împlinirii a 170 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea vă invită să luaţi parte la manifestările culturale închinate identităţii româneşti.

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, începând cu ora 18, va avea loc, la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani, evenimentul artistic dedicat „Zilei Culturii Naționale” intitulat “Temei și dăinuire în cultura românească,” organizat de către Asociația Elevilor din județul Vrancea, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Vrancea, ISJ Vrancea şi Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani.

Luni, 13 ianuarie, începând cu ora 18, la Cercul Militar Focșani va fi organizat un program cultural dedicat Zilei Culturii Naţionale, în cuprinsul căruia colega noastră, bibliotecar doctor Teodora Fîntînaru, va susţine prelegerea “Cultura națională – un ideal mereu de atins”.

În prima zi a săptămânii, începând cu ora 13, la Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Vrancea, va avea loc colocviul cu tema „Importanța valorilor naționale”. Cadrele didactice şi elevii de la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” din Focșani, Colegiul „Ion Mincu” din Focșani, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani şi Liceul de Arte „Gheorghe Tattarescu” din Focșani, alături de colegul nostru Adrian Ţiglea, vor purta un dialog pe marginea semnificaţiilor culturii naţionale în rândul tinerilor.

Marţi, 14 ianuarie, vom fi prezenţi la Școala Gimnazială din Popești, la evenimentul cultural-educativ „Ziua Culturii Naționale pe înțelesul copiilor”, în cuprinsul căruia se va argumenta pe tema importanţei Zilei Culturii Naţionale, iar elevii vor dedica o salbă de momente artistice memoriei culturale a poetului naţional.

Miercuri, 15 ianuarie, alături de doamnele Valentina Năstase, prof. înv. primar şi Loredana Iordache, bibliotecar școlar, din cadrul Liceului de Arte “Gheorghe Tattarescu” din Focșani, vom lua parte, începând cu ora 10, la manifestarea culturală “Eminescu, poetul nostru al tuturor”, care va prilejui elevilor Liceului de Arte organizarea unui atelier în cadrul căruia vor fi confecţionate vederi culturale în culorile naționale, desfăşurarea unei dezbateri pe temaSunt ceea ce citesc” şi realizarea unei prezentări cu titlul “Eminescu pe înțelesul copiilor”.

În aceeaşi zi, la Secţia pentru copii şi tineret “Oana-Diana Renea”, alături de doamna Pompilia Bărbosu, profesor catedra de limba și literatură română şi consilier educativ la Şcoala Gimnazială “Duiliu Zamfirescu” din Focşani, alături de elevi ai clasei a VI-a, vom organiza, începând cu ora 11.30, evenimentul cultural intitulat “Universul copilăriei în cultura românească”, în cadrul căruia vor fi organizate dezbaterea “Sunt mândru de cultura mea” şi atelierul de confecţionare de vederi culturale în culorile naționale. De asemenea, invitaţii vor pregăti expunerea “Copilăria ieri și azi, același univers”.

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, miercuri, 15 ianuarie 2020, la Muzeul Unirii din Focşani, în cadrul manifestării culturale “Universul lui Eminescu”, colega noastră, bibliotecar doctor Teodora Fîntînaru, vă invită la vernisarea expoziţiei de carte reprezentativă închinată lui Mihai Eminescu, în cadrul unui parteneriat cultural derulat alături de Muzeul Vrancei şi Centrul Cultural Vrancea.

În perioada 13-20 ianuarie, în cadrul proiectului “Mai aproape de Eminescu  - prin cărți și voci celebre din Fonoteca de aur”, veţi putea admira Expoziții de carte și grafică organizate la sediile bibliotecii şi vă veţi putea bucura de audiţii din opera eminesciană în interpretări celebre.

Vă aşteptăm alături de noi să celebrăm identitatea culturală românească!

 

 

                        Manager,                                                               Relaţii publice,

 

                                Oana-Raluca Boian                                              Adrian Ţiglea

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.