Evenimente speciale

Doi vechi colaboratori ZdV își prezintă sâmbătă cartea la Focșani: „Noi suntem ROMÂNI”- Doina Mustățea și Cristi Merchea

Ziarul de Vrancea
18 iun 2021 1764 vizualizări

Sâmbătă, 19 iunie, în str. Unirea Principatelor nr 2, la sediul Federalcoop Focșani va avea loc prezentarea cărții NOI SUNTEM ROMÂNI. Evenimentul are scop umanitar. Bănuții rezultați din achiziționarea cărții (cartea nu are un preț) doritorii pot dona pentru ea atât cât vor să doneze pentru cazul lui Gică Pamfil(din Biliești), caz aflat pe lista în lucru a asociației HOPE AND LOVE FOR LIFE. Gică sufera de Limform Burkitt, este la tratament la Roma și are nevoie de suport financiar pentru cheltuielile cu șederea. Evenimentul este prezentat și găzduit de Editura DIASPORA.

Cartea "Noi suntem ROMÂNI" a Doinei Mustățea și a lui Cristi Merchea doi vechi colaboratori ai Ziaruliui de Vrancea este o culegere cu multe istorii reale de care au avut parte autorii volumului sau persoanele ce au acordat interviuri.Sunt istorii foarte diverse de la amintiri din copilărie ca la Ion Creangă, până la masa de pomenire de la ora 9 (în România), despre oameni ce sunt nevoiți să stea pe tărâm străin doar pentru a-și salva copiii, sau despre copiii ce sunt nevoiți să fie transportați în altă țară pentru a se salva.

O carte despre multe lacrimi și durere, care a fost editată din dorința de a ajuta bolnavii și săracii României prin intermediul cuvintelor scrise, dar care este nelipsită și de momente amuzante.Citiți mai multe despre carte accesând link-ul alăturat

https://shereading.art.blog/.../noi-suntem-romani-%e2%8b.../

Citiți și ce o scurtă recenzie despre cartea,  "Noi suntem ROMÂNI" a Doinei Mustățea și a lui Cristi Merchea, apărută pe  contul de facebook La o „ceașcă” de carte cu Naty Budu-Grati 

„Viața e o continuă grijă…”

„Povești de ieri și de azi,

de acasă și de departe”

Un colaj de istorioare și povestiri trăite sau auzite de autori de-a lungul timpului.

Povești despre oameni diferiți, ca și viețile trăite de ei, ca și caracterele și sorțile acestora cu toate plusurile și minusurile sale, cu clipe de fericire și lacrimi amare vărsate, ce au fost impuse de soartă.

Despre legătura omului cu universul, amintiri frumoase și haioase ca a lui Ion Creangă, de care ne bucurăm cu toții și pe care le păstrăm undeva în colțul minții sau al inimii, sau altele, contrar opuse acestora fiind crude și înspăimântătoare.

Despre „o viață „spânzurată”, care se legăna „acolo, sus, de funia prin care trec speranțele și voința, de care atârna existența sa, dar mai ales a celor dragi.

Despre violența în familie și instalarea „iadului” pe pământ și casă, în acel loc sfânt, acel castel cu ziduri nalte ce ar trebui să ne protejeze de primejdii, dar nu să le provoace din interior.

Despre persoanele pentru care „munca și dragostea pentru frumos sunt esența vieții sale, alături, bineînțeles, de dragostea pentru familie.”

Despre oamenii creatori ai frumosului, dar și despre cei ce își dedic viața pentru a distruge creațiile altora. Despre „oameni cu sufletul de smoală sau șacali.”

Despre multe ce au avut loc în toate anotimpurile anului, care, din păcate, nu sunt la fel de melodioase și atrăgătoare ca anotimpurile lui Vivaldi, dar sunt la fel de emoționante, sensibile și foarte diferite.

Despre acel picior de plai și acea gură de rai (cu descrierea frumoaselor peisaje create de natură în unele zone) pe care oamenii au fost nevoiți să le părăsească plecând în depărtări cu un singur vis de a avea un trai mai bun pentru sine și persoanele dragi. Pentru a putea trăi, ci nu a exista.

„Ce poate fi mai frumos decât căldura oamenilorde la munte care te primesc cu brațele deschise?”

Am citit cartea și am citit poveștile oamenilor, căci de trăit aceasta, ca pe un roman de dragoste sau un SF, este imposibil, deoarece este greu și nedorit să treci prin sorți fără izbândă.

De obicei în recenzii adaug mai multe pasaje/fragmente/citate din carte, dar acum am pus doar câteva, deoarece multe sunt despre durere, multă durere. Durerea ce a consumat suflete și au terminat vieți.

„Salvați-vă copiii, salvați-le viitorul!”-La o „ceașcă” de carte cu Naty Budu-Grati 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.