Evenimente speciale

Eveniment în lumea academică: Profesorul gălăţean Bogdan Ciucă a conferenţiat alături de doi laureaţi ai premiului Nobel 

Ziarul de Vrancea
23 sep 2024 2295 vizualizări

Profesorul Liviu-Bogdan Ciucă, notar public, a primit aprecieri de excepție pentru prelegerea: Justiția autentică între norma divină și inteligența artificială”, susținută in cadrul unui eveniment de elită organizat recent de Academia de Științe a Moldovei – seria de conferințe: „Calea spre descoperiri științifice”.

Președintele Academiei de Științe a Moldovei, academicianul prof. univ. dr. Ion Tighineanu, organizatorul evenimentului, a avut ca invitaţi personalități marcante din: Statele Unite ale Americii, Germania, Marea Britanie, Austria și din România, experţi de talie internaţională, printre care și doi laureaţi ai Premiului Nobel, academicieni, precum şi rectori ai mai multor universităţi.

Programul a cuprins prelegeri din diverse domenii: medicină, nanotehnologiile, tehnologiile informaționale, ingineria, biologia, științele sociale, economice și juridice. 

Din România au fost invitați pentru a susține prelegeri, trei personalități ale lumii stiințifice:

 acad. prof. univ. Ioan Aurel Pop - președintele Academiei Române, prof. univ. dr. Bogdan Liviu Ciucă - președintele  Academiei de Științe Juridice din România și dr. Marian Enache - președintele Curții Constituționale a României.

Profesorul Klaus Mainzer, președintele Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg, Austria, a prezentat în deschiderea evenimentului o prelegere intitulată: „Lecture on artificial intelligence, iar Prof. Anthony Watts din Marea Britanie, președintele Uniunii Internaționale de Biofizică, a prezentat tema: „What is biophysics”. 

În cadrul evenimentului au mai conferențiat: 

Prof. Rattan LAL, Universitatea de Stat din Ohio, SUA - Laureat al Premiului Nobel pentru Pace și a Premiului Mondial pentru Alimentație (2020), 

Prof. Konstantin NOVOSELOV, de la Universitatea din Manchester, UK şi Universitatea Națională din Singapore - Laureat al Premiului Nobel pentru Fizică (2010), precum și Stephanie BOYCE, Former president of the Law Society of England and Wales.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.