Evenimente speciale

Cartea “50 de rețete de post”, sub semnătura Ginei Bradea, va fi lansată miercuri la Focșani

Ziarul de Vrancea
4 mar 2020 4108 vizualizări

Miercuri, 4 martie, la Focșani va avea loc lansarea de carte "50 de rețete de post", sub semnătura Ginei Badea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 17:00, la Alexandria Librării Focșani.

Cu toții iubim preparatele făcute doar din fructe și legume, indiferent dacă ținem sau nu post, dacă suntem vegetarieni sau nu, dar vrem ceva bun, fără carne. Veți găsi 50 de rețete de post extrem de gustoase, așezate pe categorii: antreuri (aperitive), salate, sosuri, supe și ciorbe, mâncăruri, pâine si aluaturi și dulciuri. Totul de post, gustos și sănătos, gătit curat, natural, fără prăjeli. Vom folosi din belșug fructe și legume proaspete, verdețuri și condimente care ne vor ajuta să obținem cele mai delicioase preparate. Veți găsi și rețete românești, dar și din bucătăria internațională, rețete tradiționale sau mai moderne, dar povestite pas cu pas. Și o să vă dau sugestii, trucuri, idei de preparare și prezentare în mai multe feluri.Așa că, vă invit să gătim împreună bunătăți de post.Vom folosi fără zgârcenie 2 ingrediente secrete: fiecare preparat va fi asezonat din belșug cu multă dragoste și cu un strop de bunătate. (Gina Bradea)

Poftă bună, rețete cu Gina Bradea!

pofta-buna.com

Interpretarea bucătăriei tradiționale românești poate reprezenta o provocare însemnată pentru un novice, pentru Gina Bradea este doar o confirmare a experienței, expresia anilor de cercetare și experimentare. A duce la un alt nivel povestea identității locale, a ceea ce te definește ca locuitor al plaiurilor mioritice este un pas esențial în devenirea ca specialist al acestui segment din gastronomie. Pentru cei care nu au avut ocazia să se convingă asupra acestui aspect, îi invit să privească cu atenție preparatele Ginei Bradea! Ea este unul dintre puținii specialiști din domeniu care stăpânește bine bucătăria tradițională și tehnicile de preparare. (Radu Constantin Zărnescu)

Separat de abilitățile culinare, Gina este autorul a celui mai complex site de specialitate, în care găsim o serie impresionantă de rețete explicate în cel mai frumos stil, caracteristic ei. Este de apreciat dorința sa de a pune pe hârtie rețetele bucătăriei vechi, mâncărurile sănătoase ale străbunilor noștri care s-au hrănit cu ce aveau în jurul gospodăriilor, produse oferite de „felia“ lor de pământ! Înaintea publicațiilor de specialitate, multă vreme cunoștințele din bucătăria tradițională se transmiteau prin „viu grai“, cum spuneau țăranii, din generație în generație, de la mamă la fiică, de la bunici la nepoți. Prin intermediul cărților, pasionații precum Gina Bradea sunt cei care reușesc să păstreze în timp universul culinar tradițional, evidențiind în mod sigur și diversificarea artei culinare. Astăzi, mai profund ca ieri, când cu toții facem eforturi de a ne regăsi, de a înțelege identitatea noastră culturală, de a recunoaște măsura în care suntem tributari mediului socio-cultural din care provenim, demersurile precum cel inițiat de Gina Bradea trebuie susținute, promovate, deoarece tot ceea ce însemnă patrimoniul nostru cultural imaterial este un bun comun, al tuturor românilor, care trebuie conservat cu toate resursele posibile!” (Radu Constantin Zărnescu)

Link-uri utile:

https://www.facebook.com/events/194253975133127/

https://pofta-buna.com/despre-mine-gina-bradea/

https://www.youtube.com/channel/UCm5llXSLY4CyCX-zC8XosTw/featured


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.