Evenimente speciale

Întâlniri dedicate femeilor despre prevenirea cancerului de sân și de col uterin, în județul Vrancea, 17-18 septembrie

Ziarul de Vrancea
13 sep 2018 1016 vizualizări

Centrul FILIA organizează în județul Vrancea o serie de întâlniri dedicate femeilor, în care acestea vor putea discuta cu experți din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea despre cele mai răspândite tipuri de cancer printre femeile din România - cancerul mamar și cervical.

În cadrul evenimentelor, ne propunem ca participantele să își formeze o imagine clară despre cancerul de sân și de col uterin, pornind de la prevenire, până la diagnosticare, tratare și modalități de gestionare a afecțiunii.

România ocupa primul loc în UE în ceea ce privește decesele cauzate de cancerul de sân, col uterin și ovarian! Cancerul mamar este cea mai frecventă formă de cancer care apare în populația României - în fiecare oră este depistat un caz nou și la fiecare 3 ore o femeie moare din această cauza. În anul 2017, cancerul de sân a cauzat 3.468 de decese în România. De asemenea, anual, în România sunt diagnosticate aproximativ 4.300 de cazuri noi de cancer de col uterin, din care peste 2000 de cazuri rezultă în deces. Cancerul de col uterin este principala cauză de mortalitate prin cancer pentru femeile din România cu vârste între 15 și 44 de ani - 6 femei mor zilnic din această cauză.

Întâlnirile vor avea loc în perioada 17-18 septembrie în județul Vrancea, atât în orașul Focșani, cât și în comunele Gura Caliței, Slobozia Bradului și Tîmboești. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Mai multe informații pot fi solicitate la numerele de telefon 0213138024 / 0720542314 sau la adresa de email office@centrulfilia.ro

Despre organizatori: Centrul FILIA este o organizație feministă, activă de 18 ani care, prin activități de cercetare, advocacy și activism, sprijină respectarea drepturilor femeilor, reprezentarea intereselor diverse ale femeilor și combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor (www.centrulfilia.ro).  

Evenimentele au loc cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Bibliotecii Județene "Duiliu Zamfirescu" Vrancea, Primăriei comunei Gura Caliței, Primăriei comunei Slobozia Bradului, Primăriei comunei Tîmboești.

Evenimentele au loc în cadrul proiectului “Bona Dea – Acționăm pentru sănătatea și siguranța femeilor!”, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.