Evenimente speciale

Grupul „Glasul Cuzist” al C N „Al. I. Cuza”, Focșani a transmis valorile creștine prin frumoasele colinde tradiționale

Ziarul de Vrancea
27 dec 2019 1057 vizualizări

Elevii Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani”, membri ai Grupului „Glasul Cuzist”, și-au continuat activitatea în cadrul Proiectului Educațional „Răsunet blând de clopoței” și după ce colegii lor au intrat în vacanța de iarnă.

Proiectul a urmărit păstrarea și promovarea valorilor creștine prin intermediul colindelor tradiționale.Beneficiarii direcți ai proiectului sunt membrii grupului: Badiu Mirela, Bercuci Elena, Brîulung Bianca, Buboacă Angela, Dumitrașcu Andra, Georgescu Claudia, Iancu Miruna, Ileana Ana, Manolescu Theodor, Pătrunjel Iustina, Pufulete Oana, Rădeanu Larisa, Șerban Beatris, Șerban Roxana, Ștefan Alexandra,Ștefan Dianași Tăbăcaru Robert – chitară, coordonați de prof. Roșca Silviu Iulian. Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt părinții, cadrele didactice și toți cei care au primit cu bucurie vestea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

După ce au participat la Serbarea de Crăciun a colegiului, aceștia au continuatobiceiul de a colinda în instituțiile centrale din Focșani: Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Instituția Prefectului – Județul Vrancea, Consiliul Județean Vrancea și Primăria Municipiului Focșani.

De asemenea, elevii au adus vestea împlinirii proorociilor din Vechiul Testament în câteva din parohiile din orașul Focșani:Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena - Capelă” – preot Daniel Alban, Biserica „Adormirea Maicii Domnului-Sud” – preot Cristian Holbea și Biserica „Sfântul Nicolae-Vechi” – preot Boțan Aurel.

Anul acesta, cuziștii au avut bucuria și onoarea de a fi primiți la Centrul Eparhial din Buzău de către Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, pentru a împărtăși, prin frumoasa colindă românească, vestea Întrupării Fiului lui Dumnezeu. Aceștia au primit din partea chiriarhului daruri, binecuvântare arhierească și un cuvânt de învățătură, cu mult folos duhovnicesc:

„Bravo, sunteți copii talentați și Dumnezeu v-aînzestrat cu multe daruri. Să le prețuiți și să nu uitați niciodată că nu sunt ale voastre, sunt darurile lui Dumnezeu, oferite vouă în mod necondiționat și aveți datoria să le descoperiți, să le cultivați și să le fructificați, pentru voi și pentru cei din jur. Dar mai presus de toate, să vă străduiți să fiți oameni buni. Biserica din totdeauna, până astăzi, și de acum în acolo, își va face datoria să sădească, în sufletele copiilor și tinerilor, ceea este frumos și folositor. Să nu uitați niciodată cât de importantă este legătura cu Dumnezeu” – fragment.

„Colindele sunt o teologhisire populară a îndumnezeirii, în care descifrăm sufletul bogat al strămoșilor noștri, care au mărturisit din plin, în toate vâltorile istoriei, credința în Dumnezeu.Doresc să le mulțumescelevilor mei implicați în acest proiect și sponsoruluiS.C. ABE 2001 S.R.L.”, ne-a declarat profesorul de religie Silviu Iulian Roșca.

Informații și fotografii transmise de către CNAIV Focșani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.