Evenimente speciale

Galerie foto | Sărbătoare de Ziua Unirii la Bârseşti

Ziarul de Vrancea
25 ian 2020 1883 vizualizări

Activitatea a început cu o prezentare power-point, realizată de d-na profesor Neagu Măndica. În continuare, elevii au prezentat Proiectul „Eu sunt copil în România”, într-un cadru expoziţional de desene.

  În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859 – numită şi „Mica Unire”, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voinţă politică a celor două principate româneşti, Moldova şi Ţara Românească, prima etapă în crearea statului unitar român modern.

 Idealul de unire şi propăşire pentru care au militat paşoptiştii a fost preluat de Alexandru Ioan Cuza şi Mihail Kogălniceanu şi va fi împlinit de-a lungul timpului, cu toate vicisitudinile istoriei.  Pătrunși de emoția momentului, cei mici au lecturat citate reprezentative pentru Mica Unire, au confecționat cocarde tricolore și au realizat Hora Unirii sub forma unei machete. Elevii  claselor a III-a şi a IV-a au prezentat un program artistic în care au recitat și au interpretat versuri și cântece patriotice sub îndrumarea d-nei înv Istrate  Lucreţia.

Unirea realizată la 24 Ianuarie 1859 este una din cele mai mari realizări istorice ale poporului nostru. Dragostea pentru strămoşii noştri, pentru trecutul istoric al poporului nostru, pentru ealizările istorice şi culturale, precum şi pentru personalităţile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale şi până azi, sunt doar câteva din subiectele pe care le abordăm  cu ocazia acestui eveniment. Alexandru Ioan Cuza a fost un simbol al unirii, fiind ales domn al Moldovei şi Ţării Româneşti, dând speranţa unui viitor care să ne aparţină în totalitate. După 161 de ani de când s-au întâmplat toate acestea, ziua de 24 ianuarie ne va face din nou să retrăim, cel puțin la nivel de poveste, acești câțiva pași făcuți de strămoșii noștri pentru tot ce înseamnă astăzi România.

Informații și fotografii transmise de d-na înv Lucreţia Istrate

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.