Evenimente speciale

Galerie foto | 9 ani şi aproape 30.000 de intervenţii pentru S.M.U.R.D. în Vrancea

Ziarul de Vrancea
5 feb 2019 1579 vizualizări

Marți, 5 februarie,2019  s-au împlinit 9 ani de la operaţionalizarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.) în judeţul Vrancea..În legătură cu acest eveniment  am primit  de la Compartimentul Informare şi Relaţii Publice I.S.U. Vrancea,Buletin informativ  Nr.2, din 04.02.2019, pe care-l redăm în continuare însoțit de fotografiile atașate

 

De-a lungul celor nouă ani, paramedicii vrânceni au fost permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi au intervenit cu profesionalism şi promptitudine, în 29.966de cazuri medicale, pentru salvarea celor aflaţi la nevoie.Intervenţia rapidă a echipajelor S.M.U.R.D. reprezintă în conştiinţa cetăţenilor un simbol al speranţei în cele mai grele clipe.

Primele echipaje de paramedici vrânceni au fost operaţionalizate în cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi Secţiei de Pompieri Adjud la începutul lunii februarie 2010, iar după doi ani, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a devenit funcţional şi în cadrul subunităţilor de pompieri din Vidra şi Panciu. Activitatea echipajelor S.M.U.R.D. se desfăşoară prin colaborarea dintre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea şi Unitatea de Primiri Urgenţe – S.M.U.R.D. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, sub coordonarea medicului şef U.P.U.-S.M.U.R.D., doamna dr. Dana Mariana Dincă, şi sprijinită de asistentul medical principal din cadrul I.S.U. Vrancea, plutonier major Iancu Laurenţiu. Solicitările de acordare a asistenţei medicale prespitaliceşti se primesc în sistem integrat la dispeceratul I.S.U.-S.M.U.R.D. – S.A.J., iar alocarea resurselor materiale şi umane pentru intervenţie este stabilită prin colaborarea dispecerilor celor două structuri.

În prezent, intervenţiile SMURD sunt asigurate de către 4 ambulanţe SMURD tip B2, 1 autospecială de transport personal şi victime multiple şi 2 autospeciale de descarcerare dispuse în subunităţile de intervenţie ale inspectoratului.

În vederea creșterii capacității de reacție și răspuns în cazul situațiilor de urgență și a dezastrelor colective, două noi ambulanțe S.M.U.R.D. de tip B 4x4, achiziționate prin POR 2014 – 2020 – “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” au intrat, în luna decembrie, în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea.

Personalul ce încadrează ambulanţele S.M.U.R.D. a urmat cursuri de pregătire în acordarea primului ajutor calificat privind efectuarea procedurilor de descarcerare şi alte operaţiuni de salvare, cu toţii deţinând certificatul de absolvire prin care sunt atestaţi caparamedic. Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare acţionează pentru permiterea accesului, degajarea victimelor în cele mai bune condiţii şi cât mai rapid posibil, fără a agrava leziunile existente, concomitent cu acordarea asistenţei medicale de urgenţă, în timp util, în cazul incendiilor, accidentelor şi altor situaţii de urgenţă în care funcţiile vitale ale persoanelor afectate sunt sau se presupune a fi în pericol iminent.Numărul și complexitatea intervențiilor personalului S.M.U.R.D.Vrancea a crescut de la an la an și au ajuns în anul 2018 la 4152 de intervenții, față de numai 1618 intervenții în anul 2010, când S.M.U.R.D.Vrancea funcționa doar cu două echipaje.

Împlinirea a nouă ani de la operaționalizarea S.M.U.R.D.Vrancea constituie un prilej de a ne exprima prețuirea și mulțumirea pentru toți cei care au acţionat permanent sub deviza „Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă” şi au transformat aceste cuvinte în realitate, prin devotamentul și profesionalismul de care au dat dovadă în nobilele misiuni de salvare a vieților omenești.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.