Evenimente speciale

Galerie foto | De praznicul Schimbării la Față a Domnului, Arhiepiscopul Ciprian a slujit la Mănăstirea Tarnița, din județul Vrancea

Ziarul de Vrancea
8 aug 2019 1723 vizualizări

În ziua praznicului Schimbării la Față a Domnului, marți, 6 august 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian s-a rugat împreună cu obștea Mănăstirii Tarnița din județul Vrancea. Maicile de la acest așezământ monahal și credincioșii din împrejurimi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Chiriarhul Buzăului și Vrancei în biserica mănăstirii, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Din soborul slujitor au făcut parte: Arhim. Teoctist Basarab – exarhul mănăstirilor din Eparhie, Protos. Ștefan Cirea – duhovnicul Mănăstirii Tarnița, Pr. Petrică-Gabriel Roșu și Pr. Marian Gegea – consilieri eparhiali, precum și Pr. Georgel Chiriac – Parohia Muncei. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul locului a vorbit despre semnificațiile sărbătorii din 6 august, când Mântuitorul Iisus Hristos S-a schimbat la Față pe Muntele Taborului, în prezența a trei dintre ucenicii Săi, Petru, Iacob și Ioan.

„Lumina care a început să țâșnească afară din trupul transfigurat al lui Hristos era acea energie divină necreată ce izvorăște din ființa dumnezeiască, pentru că Mântuitorul nu era doar om, ci și Dumnezeu. Atâta vreme cât a trăit pe pământ, El Și-a ascuns strălucirea luminii Sale dumnezeiești, slava dumnezeiască, pentru că oamenii nu o puteau înțelege și n-ar fi putut-o suporta. Numai pe trei dintre Apostoli i-a făcut părtași, pentru câteva clipe, la o astfel de experiență, de a vedea cu ochii slava lui Dumnezeu. Iată că, pe ceilalți nouă, Hristos Domnul nu i-a considerat suficient de pregătiți pentru a pregusta această bucurie pe care ți-o dă vederea slavei dumnezeiești”, a afirmat Arhiepiscopul Ciprian.

Situată pe Măgura Odobeștilor, într-un cadru geografic de o frumusețe aparte, pe teritoriul comunei vrâncene Bolotești, Mănăstirea Tarnița a fost ctitorită în prima jumătate a secolului al XVII-lea, de către ieromonahul Partenie. La acest așezământ călugăresc se poate ajunge pe următorul traseu: Focșani – Bolotești, după care se merge pe un drum forestier, printr-o deasă pădure de stejar și fag, până la mănăstire.

Text informații + foto:episcopiabzvn.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.