Evenimente speciale

Filmul „Ouăle lui Tarzan” | Marți, 17 decembrie 2019, ora 18.00, la Centrul Cultural Vrancea din Focșani

Ziarul de Vrancea
15 dec 2019 1654 vizualizări

Centrul Cultural Vrancea continuă serile de film documentar organizate sub umbrela programului internațional de distribuție alternativă de film documentar KineDok.

Marți, 17 decembrie, ora 18.00, la Centrul Cultural Vrancea din Focșani (strada Mitropolit Varlaam, nr. 48 bis) se desfășoară cel de-al doilea eveniment KineDok în cadrul căruia prezentăm filmul „Ouăle lui Tarzan” (Alexandru Solomon, 2017). Proiecția va fi urmată de o discuție informală cu scriitoarea Janine Vadislav.

„Ouăle lui Tarzan” (Alexandru Solomon, 2017) este un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuțelor și ale oamenilor. Pe o colină deasupra orașului Suhum, capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre, se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe. Înființat de sovietici în anii ’20, legenda spune că institutul a fost gândit pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, însă oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii și alții victimele unor serii de experimente nereușite.

Regizorul Alexandru Solomon este Președintele Asociației One World Romania și unul dintre cei mai activi și premiați documentariști români, regizând și producând documentare din anul 1993. Printre documentarele sale se numără:

„Marele jaf communist” (2004), „Război pe calea undelor” (2007) și „Kapitalism – Rețeta noastră secretă” (2010).

KineDok powered by One World Romania este un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Programul se desfăsoară în paralel în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. În cadrul celei de-a patra ediții, 16 documentare produse în țările partenere, vor fi proiectate în numeroase spații neconvenționale din țară. Sub forma unei experienţe care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, Kinedok invită publicul nu doar să vadă un film pe un ecran mare, ci chiar să se întâlnească cu realizatorii sau protagoniştii filmelor favorite într-un mediu informal.

KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE: festival-oneworld.ro kinedok.net

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku

(Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38

(Bulgaria)

CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei și UNHCR

With the support of Creative Europe - MEDIA Programme of the European Union

Text informații + foto:Centrul Cultural Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.