Evenimente speciale

Festivalul concurs de muzică uşoară, ”Florentin Delmar”, de la Focșani, va avea loc pe 14 noiembrie 2020 și va fi ediţie online

Ziarul de Vrancea
18 oct 2020 2118 vizualizări

Anunțul apare pe site-ul Festivalului :În contextul pandemiei de COVID-19, Festivalul de Muzică Uşoară Românească Florentin Delmar de anul acesta se va desfăşura online.”

Citiți în continuare Regulamnetul  Concursului Național de Muzică Ușoară Românească ”Florentin Delmar”, ediţia a  45–a, 14 Noiembrie 2020

 CAPITOLUL I

 DISPOZIȚII GENERALE

 

Festivalul - Concurs Național de Muzicã Uşoarã Româneascã ”Florentin Delmar” este o manifestare artistică de nivel național, organizată de Ateneul Popular “Maior Gheorghe Pastia” Focșani, Primăria Municipiului Focșani, Consiliul Local Focșani, în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Festivalul - Concurs Național de Muzicã Uşoarã Româneascã ”Florentin Delmar” se desfășoară în următoarele etape:

  1. ÎNSCRIEREA ONLINE - va avea loc până la data de 31.10.2020 ora 15:00, la adresa de e-mail: ateneulpastia@yahoo.com.
  2. PRESELECȚIA ONLINE - va avea loc în perioada 02 – 05.11.2020.
  3. CONCURSUL de interpretare se va desfăşura în data de 14.11.2020, de la orele 16:00 , fiecare concurent având obligaţia de a prezenta două piese. Locul de desfășurare: Sala Mare a Ateneului Popular “Maior Gheorghe Pastia” Focșani.
  4. PREMIEREA - va avea loc în data de 14.11.2020, în cadrul Galei Festivalului - Concurs Național de Muzicã Uşoarã Româneascã ”Florentin Delmar”, începând cu orele 20:00.

Pentru menținerea vie a repertoriului componistic Florentin Delmar, organizatorii vor oferi, spre alegere, concurenților, piese ale compozitorului, reorchestrate și adaptate muzicii ușoare moderne. Acestea se vor putea găsi pe site-ul Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia”.

Juriul va putea acorda un Premiu Special pentru cea mai bună interpretare a uneia dintre aceste melodii. Jurizarea acetui premiu se va face separat de interpretarea și prezentarea generală a concurenților.

 CAPITOLUL II                                                             

CONDIȚII DE PARTICIPARE

La concurs pot participa tineri cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani (împliniți), care nu au câștigat trofeul nici unei ediții precedente a Festivalului - Concurs Național de Muzicã Uşoarã Româneascã ”Florentin Delmar”.

În concurs vor fi prezentate, de către fiecare concurent în parte, câte două melodii de muzică ușoară din repertoriul exclusiv românesc, cu negative puse la dispoziție de către fiecare concurent în parte.

Pentru înscrierea la preselecție, negativul orchestral poate conține voci de susținere (grup vocal) cu condiția ca acestea să nu includă dublaje la linia vocală principală. Pentru preselecție, desfășurată online în perioada 02 – 05.11.2020, concurenții vor trimite înregistrări folosind camera video, telefoane mobile sau orice alte mijloace audio-video prin care să fie dovedite abilitățile proprii de interpretare live, pentru a fi jurizați de către juriul de specialitate.

Fără titlu de obligativitate, una dintre cele două piese alese, poate fi din repertoriul compozitorului Florentin Delmar. Piesele – compoziții exclusiv românești - vor fi interpretate în limba română sau o limbă străină.

Concurenții și ceilalți deținători de drepturi vor autoriza folosirea, reproducerea, tipărirea și publicarea numelor lor, a vocilor, imaginilor și datelor biografice personale pentru difuzare și promovare a evenimentului. În aceeași categorie se va include folosirea oricăror materiale foto și video efectuate pe parcursul desfășurării concursului, de către Ateneul Popular “Maior Gheorghe Pastia” Focșani.

Nu vor fi admiși în concurs câștigători ai Trofeului FLORENTIN DELMAR dintr-o ediție anterioară.

Repertoriul pentru concurs al celor admişi în finală se va stabili de aşa manieră încât se va evita interpretarea aceleiaşi piese de mai multe ori. De aceea, fiecare concurent va prezenta trei titluri şi, în cazul în care o piesă va fi menţionată de mai mulţi concurenţi, se va proceda la tragerea la sorţi, urmând ca ea să fie interpretată de cel care a câştigat, iar ceilalţi să prezinte cea de a treia melodie aleasă. Dacă mai există o situaţie similară, se va recurge la acelaşi procedeu.

Ordinea intrării în concurs va fi stabilită prin tragere la sorţi. Concurenţii vor respecta întocmai precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concurs şi repetiţii.

Organizatorii nu răspund de evenimentele sau incidentele în care pot fi implicaţi concurenţii în afara timpului de spectacol. Fiecare interpret poate aduce pe scenă orice susţinere artistică pe care o consideră necesară, pe cheltuială proprie, cu acordul anticipat al organizatorului.

   CAPITOLUL III

 ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS

Înscrierea direct în concurs se va face prin prezentarea următoarelor :

  1. Fișă de înscriere completată.
  2. Certificat de naștere/Carte de identitate al/a participantului.
  3. Declarație utilizare date personale (semnată de către părinte, în cazul minorilor).
  4. Piese propuse pentru concurs.
  5. Achitarea taxei de preselecție, în valoare de 150 ron, în contul RO31TREZ69121G335000XXXX, deschis la Trezoreria Focșani.
  6. Adeverință doveditoare a statutului de elev/student (dacă e cazul).
  7. Înregistrare audio-video a unei piese interpretate de concurent, trimisă online la adresa ateneulpastia@yahoo.com.

Pentru concurenții admiși la concurs, organizatorii nu asigură cheltuieli de transport , ci doar cazare pentru o noapte și masă. Pentru însoțitorii concurenților nu se asigură transport, cazare, masă, aceste cheltuieli revenind fiecăruia în parte ca și cheltuieli proprii.

Fișa de înscriere și Declarația de utilizare a datelor cu caracter personal vor putea fi descărcate de pe site-ul Ateneului Popular “Maior Gheorghe Pastia” Focșani (www.ateneu-pastia.ro/anunturi) sau direct de la sediul instituției, putând fi depuse în următoarele modalități:

  1. personal, sau de către concurent/părinte/tutore în intervalul orar de funcționare a Ateneului Popular ” Maior Gheorghe Pastia”
  2. prin e-mail la contact@ateneu-pastia.ro sau ateneulpastia@yahoo.com.

       Materialele trimise la etapa de înscriere sunt nereturnabile, rămânând în arhiva Ateneului Popular “Maior Gheorghe Pastia” Focșani.

 CAPITOLUL IV 

JURIZAREA

Jurizarea online se va face de către un juriu de specialitate, compus din personalități ale vieții muzicale românești.           

            Criteriile de jurizare vor ține cont de următoarele aspecte:

  1. Calitățile vocale și interpretative ale participantului (dicție, emisie vocală, intonație, originalitate etc)
  2. Prezența scenică și succesul la public
  3. Costumația

Modalitatea de jurizare

Juriul va acorda note de la 1 la 10, care vor fi consemnate pe fișe cumulative pentru fiecare concurent.

Decizia juriului atât la preselecție cât și la concurs este irevocabilă și nu poate fi contestată.

 CAPITOLUL V

PREMIEREA

Se vor acorda câte 1 (unu) premiu I, II și III, plus Trofeul ”Florentin Delmar”. Premiile vor consta în diplome și sume de bani, acordate astfel:

NOTĂ IMPORTANTĂ:

Trofeul se va acorda unui singur participant. În cazul egalității de puncte, va avea câștig de cauză concurentul care a interpretat o piesă din repertoriul compozitorului Florentin Delmar.

CAPITOLUL VI

OBLIGAȚIILE PARTICIPANȚILOR

Concurenții trebuie să respecte în totalitate prezentul Regulament de organizare.

Concurenții/părinții/profesorii/coordonatorii nu au voie să contacteze membrii juriului pe durata concursului.

Orice abatere din partea vreunui participant/părinte/profesor/coordonator, de la regulile impuse prin prezentul Regulament, duce la eliminarea, fără drept de apel, din competiție a concurentului respectiv.

 CAPITOLUL VII

OBLIGAȚIILE ORGANIZATORULUI

Organizatorul se obligă să pună la dispoziție spațiul de spectacol și repetiții, sistemul de sonorizare necesar, în ziua și intervalurile orare stabilite.

Organizatorul va asigura corecta și completa jurizare a participanților.

Organizatorul va asigura premiile precizate în prezentul Regulament.

Organizatorul își rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului Regulament și de a le aduce la cunoștința participanților în timp util, nu mai târziu decât începutul perioadei de preselecție.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.